Bosznia-Hercegovinában az első két fertőzött már felgyógyult – közölték a hivatalos szervek kedden. Montenegróban továbbra sem diagnosztizáltak megbetegedést, a térség országai újabb intézkedéseket foganatosítottak az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Bosznia-Hercegovinában eddig 25 fertőzést regisztráltak, a járvány további terjedésének megfékezése érdekében az ország egyik részében katasztrófahelyzetet, a másikban rendkívüli helyzetet hirdettek.

Észak-Macedónia lezárta határait a külföldi állampolgárok előtt, a teherforgalom azonban zavartalanul folyik, ezen felül a szkopjei nemzetközi repülőteret is lezárták, csak a katonai és orvosi célokra, valamint teherszállításra használt gépek szállhatnak fel és le. Az ohridi repülőteret már korábban lezárták. Az észak-macedón egészségügyi minisztérium adatai szerint az országban 23 diagnosztizált fertőzött van.

Koszovóban kedd reggelig egy új fertőzést regisztráltak, így a betegek száma 16-ra nőtt.

Csak az életfontosságú műtéteket végzik el, a fogorvosok is csak sürgős eseteket láthatnak el.

A pristinai onkológiai klinika a következő két hétben nem kezeli a rákos betegeket a fertőzések elkerülése érdekében.

A hivatalos ügyintézés nem állt le, de a kormány azt kérte, aki teheti, halassza későbbre az állami szervek felkeresését.

Montenegró ideiglenesen leállította a nemzetközi repülő-, vonat- és autóbuszjáratokat a vírus terjedésének megfékezése érdekében. Az Adria-parti államban a hivatalos adatok szerint továbbra sincs fertőzött, ám elővigyázatosságból több mint 390 embert helyeztek házi karanténba.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Tehát... :( Reménykedjünk benne, hogy nálunk lesz elegendő lélegeztető gép. Vagy legalább a fele...:(
jesz
@SystemError: ha igaz, amit mutogatnak, hogy egyre több épületet alakítanak át fertőzöttek fogadására, akkor a hatalom valmit tud...
A probléma az, hogy a tényleg vírusos betegnek legalább egy hétig kell a lélegeztető...annyi viszont nincs(vagy nem lesz) bezzeg beléptető kapu öt milliárdért...az volt...
SystemError
@jesz: Ami mostantól jön az matematikai és hálózatmodellezésből tökéletesen tudható. Egyetlen alapvető faktor a lélegeztő gépek és intenzív ágyakban van már csak és persze az ezt kiszolgáló egészségügyben.

Szóval miután elfogyotak a gépek/helyek, gyakorlatilag lábon kihordós a dolog. Az is ismert, hogy ilyen esetekben milyen életbenmaradási esélyekkel megyünk tovább...:( Esküszöm most az egyszer azt kívánom, hogy küzdjenek meg az ellenséggel. Plakátolják vele szét az országot utána, hogy milyen királyok. Azt én is el fogom ebben a témában ismerni! Eddig sajnos mást látok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.