A kórház osztályai tömve vannak. A sürgősségi fogadó részleg is úgy néz ki, mintha intenzív osztály lenne. Az intenzív osztály megtelt.

A Sky News bejutott az olaszországi Bergamo kórházába, ahol a csatorna tájékoztatása szerint ugyanis nincs káosz, de a körülmények hektikusnak tűnnek – írja a 24.hu

A kórházba eddig egyetlen újságíró sem jutott be, azonban Bergamo városa maga kérte a lapokat, hogy nézzék meg, mi történik a kórházban.

Hogy megmutassuk mindenkinek, hogy néz ki egy olyan katasztrófahelyzet, amelyet még soha senki nem tapasztalt. Azt akarják, hogy Önök lássák. Azt akarják, hogy a világ lakossága megkérdőjelezze saját kormányainak válaszait. Mert már nem lehet mentség, hogy senki sem tudott róla. Olaszországnak nem. Senki más másnak sem.

— írja a cikk.

A Lombardia tartományban található Bergamo a vírus által leginkább sújtott település, kórháza pedig a legnagyobb terhelésnek kitett egészségügyi intézmény.

A kórház osztályai tömve vannak súlyos légzési nehézséggel küzdő, levegőért kapkodó, illetve lélegeztetett emberekkel. Az ágyak között védőfelszerelésben rohangálnak az ápolók, akik az új pácienseket csoportosan veszik körbe és a légzést segítő gépekre kapcsolják őket. Ezek nélkül ugyanis gyorsan romlana állapotuk és meghalnának. Az újságírót a kórház sajtómunkatársa vezette végig a leginkább háborús állapotokat tükröző kórházon.

A riport arra is kitér, hogy a sürgősségi fogadó részleg is úgy néz ki, mintha intenzív osztály lenne.

Az intenzív osztály megtelt

— szögezi le a cikk.

Több mint négyszázan haltak meg, több mint négyezer az új fertőzött Olaszországban

Az elmúlt huszonnégy órában 427-tel 3405-re emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság csütörtök esti tájékoztatója szerint, eközben a diagnosztizált fertőzötteké összesen 41 035-re nőtt.

Az olaszországi halottak száma ezzel immár meghaladta a járvány következtében Kínában elhunytakét.

A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt 4480-nal emelkedett, ez az eddigi legmagasabb szám, de a mostani adatok Campania tartomány szerdai számait is tartalmazzák.

A gyógyultak száma 4440.

A halottakat és gyógyultakat nem számolva a jelenlegi 33 190 betegből több mint 14 ezer van házi karanténban. A kórházban kezeltek nyolc százaléka van intenzív osztályon.

Forrás: 24.hu, MTI

Címlapkép: Pixabay cco

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Igy kellett volna a kinaiaknak is beszamolni a tenyekrol meg decemberben es januarban, nem pedig titkolozni es elhallgattatni azokat akok beszelni szerettek volna a jarvanyrol. Akkor talan mara sokkal kisebb meretu epidemicrol beszelnenk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.