Bár 367 fertőzött és egy halott mellett lezárt határok és részleges kijárási tilalom van érvénybn, az ortodox istentiszteleten több tucat embernek adtak ugyanazzal a kanállal az úrvacsorából Romániában.

Egy kolozsvári ortodox misén ugyanazzal a kanállal áldoztatják a híveket

Egy román újságíró egészen megdöbbentő videót tett közzé, amelyen látszik, hogy Kolozsvár egyik terén a szabadtéri ortodox istentiszteleten ugyanazzal a kanállal áldoztatja a híveket a pópa – adta hírül a maszol.ro. Mindezt úgy, hogy Romániában is rendkívül gyorsan nő a koronavírusos megbetegedések száma, amely ráadásul cseppfertőzéssel terjed.

A felvételt Răzvan Dan, a cluj24.ro munkatársa készítette, látható rajta, ahogy a téren sorokban állnak az emberek, a pópa pedig ugyanazzal a kanállal, mindenféle fertőtlenítés vagy törlés nélkül adja sorra a hívek szájába az úrvacsorát.

Az újságíró cikkében arról írt, hogy a hívek dühösen kérdőre vonták, amiért felvételt készített az esetről. A kommentelők a videó alatt bejelölték a román rendőrséget és a Belügyminisztériumot is annak reményében, hátha intézkednek az ügyben.

A Krónika Online nevű erdélyi portál közben értesült arról, hogy a kolozsvári ortodox érsekség reagált a rengeteg felháborodott kommentre:

azzal védekeztek, hogy ők tanácsolták a híveknek a saját kanál használatát, ám mivel senki sem jelezte, hogy így áldozna, maradtak a hagyományos módnál.

Mircea Abrudean Kolozs megyei prefektus elmondta, hogy megvizsgálják az ügyet, amely ígéretük szerint többé nem fog előfordulni „Vizsgálatot indítunk, tisztázzuk a témát. Nem lehet kibújni a szabályok alól, bárkiről is legyen szó” – mondta.

Nem is nagyon lesz rá alkalom, hiszen ma estétől tovább szigorították a válsághelyzetet Romániában: lezárják a határokat, esti kijárási tilalmat vezettek be, és három embernél több nem gyülekezhet. Az istentiszteletek és misék sem tarthatók a hívek személyes részvételével. Romániában szombati 367 regisztrált esetről tudnak, és megvan a járvány első halálos áldozata is, egy 67 éves rákos férfi.

Szeretlek Magyarország

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na itt már meg is kezdheti kormányunk keresztény üldözés elleni szakpolitikusa a munkáját, csak nagy hitbuzgalmában nehogy megáldozzon a munka kezdetekor ő maga is!
namihami
Csak a magyar kormánynak akarják Erdély visszafoglalását megkönnyíteni.
bencemacska
Remélem a vírusnak van annyi esze, hogy odamegy aratni, nem a normális emberek közé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.