Két újabb orvos halt meg Franciaországban koronavírus-fertőzésben – a kormány a kijárási korlátozások meghosszabbítását fontolgatja.

Koronavírus: két újabb orvos halt meg

A franciaországi járvány gócpontjának számító keleti régiókból származó két orvos vasárnap hunyt el a koronavírus-fertőzés szövődményeiben. A 66 éves Jean-Marie Boegle mulhouse-i nőgyógyász konzultáció közben egy magánklinikán kapta el a koronavírust az egyik betegétől, míg a 60 éves Sylvain Welling általános orvos Saint-Avold település kórházában halt meg, ahova légzési problémákkal szállították be. Vasárnap a Párizstól északra található Oise megyében egy 67 éves mentőorvos volt a koronavírus-fertőzés első áldozata a francia egészségügyi dolgozók körében.

"A Párizs környéki Ile-de-France régióban több száz ápoló fertőzött" – mondta hétfőn a France Inter közrádióban Philippe Juvin, a párizsi Pompidou kórház sürgősségi osztályának vezető főorvosa. "Úgy gondolom, hogy a kórházakban teljesen védve vagyunk, de az otthoni ápolást ellátók esetén vagy a rendelőkben dolgozóknál felmerül a kérdés"

- tette hozzá.

A vasúti- és a tömegközlekedés országszerte ingyenessé vált az egészségügyben dolgozók számára, és helyi szinteken különbuszokat is indítanak számukra, de a taxitársaságok egy része is ingyen szállítja az ápolókat. A France2 közszolgálati televízió riportja szerint üres ingatlannal rendelkezők jelképes egyeurós összegért felajánlanak lakásokat fertőzöttekkel foglalkozó egészségügyi dolgozóknak, ahol egyedül lakhatnak a járvány időszakában. Ezzel csökkenhet a veszélye annak, hogy megfertőzik a velük élő hozzátartozóikat.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.