Borzalmas képsorokat rögzített egy ámokfutó az új-zélandi Christchurch városában, ahol fegyveresek két mecsetben rendeztek mészárlást. A fejkamerával felvett élő közvetítés 17 percen át mutatja az öldöklést, az utolsó jelenet pedig magát a gyilkost lehet látni, ahogy elhajt a helyszínről.

A brutális mészárlás során 50 ember vesztette életét és 39-en megsérültek. A bíróság csütörtökön folytatta az ügy tárgyalását, amikor is a 29 éves Brenton Tarrant, akit a bűncselekmény elkövetésével vádolnak, beismerő vallomást tett – számolt be róla a 444.hu.

Azonban a koronavírus-járványra való tekintettel, a meghallgatást zárt körben, vagyis üres tárgyalóteremben tartották meg, így sem a túlélők, sem pedig az elhunytak rokonai nem hallhatták a gyilkos vallomását.

Elismerte bűnösségét a christchurchi tömeggyilkos

Később a bíróság sajnálatát fejezte ki az érintettek irányában, és bejelentették, hogy az ítélethirdetést elhalasztják a járvány elmúltáig, annak érdekében, hogy már azon részt vehessenek. A következő tárgyalásra, ezért júniusban kerül majd sor, hogy a ramadán leteltével akadálytalanul mindenki részt vehessen a túlélők és hozzátartozóik közül.

Brenton Tarrant ellen 50 rendbeli gyilkossággal és 39 rendbeli gyilkossági kísérlettel miatt indított eljárást a christchurchi merénylet miatt.

Cikk- és címlapkép: AFP

(444.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.