Elég sokan kételkednek abban, hogy ez megvalósítható lenne-e.

Merész célt tűzött ki Trump: szerinte húsvétig le lehet győzni a koronavírust – ez az elképzelése

Merész elképzeléssel állt elő Donald Trump (73) amerikai elnök! Miközben már Amerikában is megállíthatatlanul terjed a koronavírus-járvány, Trump már arról beszélt, hogy húsvétra legyőzhetik a járványt, és a keresztény ünnepet tömött templomokban tudják majd ünnepelni április 12-én, és az országban újra indulhat az élet.

Mivel húsvétig már csak alig két hét van, ez rendkívül merész elképzelésnek számít, a legtöbb országban nem is reménykednek abban, hogy nyár előtt érdemben javulhat a helyzet.

Az USA-ban is súlyos már a járványhelyzet: több mint 55 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, a halottak száma meghaladja a nyolcszázat. Trumptól nem szokatlan, hogy blődségeket beszél, a koronavírusról is azt mondta három héttel korábban, hogy nincs ok a pánikra, mivel elkerülhető, hogy elterjedjen az országban.

Forrás: Blikk

Kép: MTI EPA Stefani Reynolds 

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Reméljük kicsi lesz az emberi veszteség mielőtt kiviszik a teremből majd. Azért Amerikában nem lehet ilyen elszabadult bolond módjára cselekedni, mint a Kásler vagy a Kovács elvtárs
peterkelemen
Le se kellett volna állítani a gazdaságot, mert pont azáltal halnak bele milliók.
peterkelemen
Nem a kornavírus fog itt milliókat elpusztítani hanem az a felelőtlen pánikkeltés aminek következtében az eszetlen és felelőtlen kormányok okozmak. Annak a következménye pedig a soha nem látott gazdasági összeomlás! Kik szenvedik ezt meg? Természetesen a legszegényebbek és a leggyengébbek. Álszent módon aggódnak az emberek egészségéért miközben az intézkedéseikkel pont milliókat végeznek ki világszerte.
peterkelemen
Trumpnak igaza van. Végre egy józan politikus a sok idióta között. Ha BÁRKI azt mondja MARADJ OTTHON, akkor rögtön utalja például a gyári munkásoknak a havi bérét a bankszámlájukra és természetesen mindenkinek, akinek LÉTFONTOSSÁGÚ, hogy dolgozzon. Agyhalott vadbarmok, akik otthon maradj kampányokat hangoztatnak pont ezzel végzik ki majd a tömegeket. A kormányokkal az élen kivéve azokat a kormányokat, akik pénzt adnak vagy fizetett szabadságra kötelezik a cégeket.
csak úgy....
@SystemError: hát, ha a junior bushra gondolok és a mostani tramplira,nincs min szégyenkeznie a magyar választóknak...
Yoda69
Erre mondják hogy halva született ötlet, de azért becsülöm a kincstári optimizmusat.
USA meg csak most van felporgoben és ismere az amcsik mentalitasat nem lesz egyszerű karantenba zárni oket. Pedig csak ez az egyetlen módja a terjedes csökkentésének.
Yoda69
@peterkelemen: Csináljunk ugy mintha semmi se lenne és csak dogoljon a fergese? A vírus ilyen utemu terjedése mellett ha semmit nem teszünk akkor 2 het alatt a föld osszes lakosa megfertozodik.
Pálinkás Pál
@Yoda69: nos el kell keserítselek...egy vírusjárványt csak hermetikus izolációval tudsz megállítani...az meg ilyen szinten kivitelezhetetlen,ennélfogva a "maradj otthon" dumával csak azt az időt hosszabítod meg,amíg a vírus átfut!!! ezeket a halálozási adatokat észre sem vennéd,ha nem fújná fel a média...a 2014 influenza járványban hazánkban ,januárban 5000 emberrel több halt meg,mint egy átlagos januárban...észravettél belőle valamit??? volt hiszti??? és az is igaz hogy a gazdaság bedöntése nagyságrendekkel több áldozatot fog követelni!!! és ajánlanám figyelmedbe hogy mit jelent a karantén!!! aztán várom a válaszodat,hogy tudnád megoldani falunál nagyobb szinten!!!???
Yoda69
@Pálinkás Pál: Egyetertek abban hogy a media tultolja a panikkeltest.
Viszont az is igaz hogy ez a virus joval fertozobb egy atlagos influenxza virustol. Ennek az az oka, hogy akar 3 hetig is tunetmentesen tud lappangani az aldozatban, mikozben fertoz. Gondolj bele hogy valaki akinek fogalma sincs hogy magaban hordozza a virust hany emberrel talalkozik csak 1 nap.
A karantenrol pedig annyit, hogy azt vagy komolyan veszik az emberek vagy nem. Ha belatjak hogyan terjed a virus akkor szerintem onmaguk is tartozkodnak az erintkezestol. Ha nem akkor eszkalalodni fog a jarvany a vegtelensekig.
Pálinkás Pál
@Yoda69: nos...alig valamivel fertőz jobban mint a sima influenza...viszont a fertőzések jórésze tünetmentesen elmúlik,szemben az influenzával...a koronának 2.6 a fertőzésszáma...az influenzáé 1.8-2. ezzel szemben a kamyaróé 20.. én nem emlékszem kanyarójárványnál ilyen hisztire,te igen??? és a halálozások is számszakilag nagyságrendekkel kissebbek mint a sima influenzánál...eddig a földön korona miatt kb 20 ezer halott van...ez sima influenza járványnál kb egy hetes adat...akkor kérdezem,kell ez a hiszti??? és a gazdaság összeomlása miatt jóval több áldozat lesz,ezt azért gondolom mindenki sejti...
Nessy
Trump ezt a vírussal is megbeszélte?
Yoda69
@Pálinkás Pál: Engem nem kell meggyoznod, szerintem is tultolja a media, ezert van ennyi hatasvadasz cikk. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.