Elég sokan kételkednek abban, hogy ez megvalósítható lenne-e.

Merész célt tűzött ki Trump: szerinte húsvétig le lehet győzni a koronavírust – ez az elképzelése

Merész elképzeléssel állt elő Donald Trump (73) amerikai elnök! Miközben már Amerikában is megállíthatatlanul terjed a koronavírus-járvány, Trump már arról beszélt, hogy húsvétra legyőzhetik a járványt, és a keresztény ünnepet tömött templomokban tudják majd ünnepelni április 12-én, és az országban újra indulhat az élet.

Mivel húsvétig már csak alig két hét van, ez rendkívül merész elképzelésnek számít, a legtöbb országban nem is reménykednek abban, hogy nyár előtt érdemben javulhat a helyzet.

Az USA-ban is súlyos már a járványhelyzet: több mint 55 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, a halottak száma meghaladja a nyolcszázat. Trumptól nem szokatlan, hogy blődségeket beszél, a koronavírusról is azt mondta három héttel korábban, hogy nincs ok a pánikra, mivel elkerülhető, hogy elterjedjen az országban.

Forrás: Blikk

Kép: MTI EPA Stefani Reynolds 

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Pálinkás Pál: Egyetertek abban hogy a media tultolja a panikkeltest.
Viszont az is igaz hogy ez a virus joval fertozobb egy atlagos influenxza virustol. Ennek az az oka, hogy akar 3 hetig is tunetmentesen tud lappangani az aldozatban, mikozben fertoz. Gondolj bele hogy valaki akinek fogalma sincs hogy magaban hordozza a virust hany emberrel talalkozik csak 1 nap.
A karantenrol pedig annyit, hogy azt vagy komolyan veszik az emberek vagy nem. Ha belatjak hogyan terjed a virus akkor szerintem onmaguk is tartozkodnak az erintkezestol. Ha nem akkor eszkalalodni fog a jarvany a vegtelensekig.
Pálinkás Pál
@Yoda69: nos...alig valamivel fertőz jobban mint a sima influenza...viszont a fertőzések jórésze tünetmentesen elmúlik,szemben az influenzával...a koronának 2.6 a fertőzésszáma...az influenzáé 1.8-2. ezzel szemben a kamyaróé 20.. én nem emlékszem kanyarójárványnál ilyen hisztire,te igen??? és a halálozások is számszakilag nagyságrendekkel kissebbek mint a sima influenzánál...eddig a földön korona miatt kb 20 ezer halott van...ez sima influenza járványnál kb egy hetes adat...akkor kérdezem,kell ez a hiszti??? és a gazdaság összeomlása miatt jóval több áldozat lesz,ezt azért gondolom mindenki sejti...
Nessy
Trump ezt a vírussal is megbeszélte?
Yoda69
@Pálinkás Pál: Engem nem kell meggyoznod, szerintem is tultolja a media, ezert van ennyi hatasvadasz cikk. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.