Meredeken nőtt az új típusú koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma Törökországban pénteken.

Törökországban meredeken nőtt az igazolt fertőzöttek száma

Ankarai sajtótájékoztatóján Fahrettin Koca egészségügy-miniszter azt közölte, hogy egy nap alatt 3629-ről 5698-ra nőtt a bizonyítottan fertőzöttek, 75-ről 92-re pedig a halottak száma.

Törökországban az utóbbi három napban – részben az elvégzett koronavírus-tesztek számának növelésével – ugrásszerűen emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma, amely csütörtökön 3629, szerdán 2433, kedden pedig még 1872 volt.

A hatóságok az elmúlt hetekben összesen csaknem 48 ezer koronavírus-tesztet végeztek el, ebből csak az utóbbi két napban közel 15 ezret.

A török vezetés már jelentősen leszűkítette a közösségi életet, bezártak egyebek mellett az iskolák, a színházak, a mozik, a koncerttermek, a bárok, a kávézók, a vidámparkok és az uszodák. Ezen túlmenően megtiltották a mecsetekben a tömeges imádkozásokat, csaknem 70 országgal leállították a légiközlekedést, valamint felfüggesztették a labdarúgó-bajnokságot.

Vasárnappal részleges kijárási tilalom is életbe lépett a 65 év feletti és krónikus betegségtől szenvedő állampolgárok számára.

Mindemelett az északkelet-törökországi Rize tartomány egészségügyi igazgatósága pénteken azt közölte, hogy a fertőzés lehetséges terjedésének megelőzése érdekében karantén alá vették Kendirli községet és négy környező falvat: Yeni Selimiyét, Bestepét, Esentepét és Maltepét. A hatóságok az érintett településeken ellenőrzik a kifelé és a befelé irányuló forgalmat, valamint orvosi vizsgálatnak vetik alá mindazokat, akik jellemző tüneteket mutatnak. A lakosok csak a legszükségesebb esetekben hagyhatják el otthonukat.

Süleyman Soylu török belügyminiszter csütörtökön jelezte, hogy a "teljes társadalmi elszigetelés" lehetősége is napirendben van, amennyiben a jelenlegi intézkedésekkel nem tudják megfékezni a járványt.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Törökország 2000km hosszú..Ankarától keletre minél távolabb megyünk, annál nehezebb az ellenőrzés...
A menekült-táborokról nem is beszélve. Sokan járnak ki seftelni, ott senkit nem érdekel az európaiak baja...

Afrikában is úgy tudják, hogy az európai fehér ember az oka minden bajnak. Újabban meg is verik őket, ha tehetik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.