Felépült és már otthonából tartja interneten a kapcsolatot 10 unokájával és 11 dédunokájával egy 95 éves svájci nő, akit egy hétig ápoltak a Covid-19-betegséggel intenzív osztályon.

Gertrude Fatton a Reutersnek elmondta, hogy elkülönítőben kezelték és volt egy pont, amikor elutasította, hogy intubálják légzésének megkönnyítésére.

Az én koromban ne intubáljanak engem. Leéltem az életemet, és azt mondtam nekik engedjenek el békésen

– idézte fel.

Egy hétig antibiotikumokkal és a klorokin maláriaellenes szerrel kezelték. Most boldog, hogy otthon lehet a franciaajkú Neuchatel kantonban lévő otthonában macskájával és családjával.

Remélem, visszatér az erőm, hogy egy kicsit tovább élhessek. Vannak unokáim, dédunokáim, szeretném látni és hallani őket. Az interneten társalgunk az iPad-emen

– mondta.

Egy 95 éves svájci nő felépült a koronavírus-fertőzésből

Nem féltem a haláltól. Az én koromban, 95 évesen már nem fél az ember, ideje elmenni. De nem gondoltam arra, hogy meg fogok halni, egyáltalán nem. Nem féltem

– hangoztatta.

Fatton, aki járókerettel jár, elmondta, hogy egész életében egészséges volt, bár kapott vérnyomáscsökkentőt és néha köhögés elleni szirupot bronchitisére.

Amikor az orvosok azt mondták nekem, hogy csökken az oxigénszint a vérében, és 24 órájuk van arra, hogy ezt megállítsák, nagyon-nagyon féltem

– mondta lánya, Jacqueline. Másnap az orvosok azt mondták, hogy minden lehetséges gyógyszert megpróbálnak. Harmadik napra az oxigénszint is emelkedett és a gyógyszerek igen jól megtették a hatásukat – tette hozzá.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció)

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.