Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO legutóbbi sajtótájékoztatóján is kiállt amellett, hogy egészséges, nem beteggel foglalkozó embernek nem ajánlják a védőmaszkok hordását – írja az Index.

WHO: Ha nem beteg, ne viseljen maszkot
Gyüre Csaba, a Jobbik képviselője védőmaszkot és gumikesztyűt visel a koronavírus-járvány miatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 30-án. MTI/Máthé Zoltán

Mike Ryan, a WHO ügyvezető igazgatója szerint nincs arra konkrét bizonyíték, hogy a maszkok viselése potenciális haszonnal járna a lakosság számára. Sőt, a helytelen használat vagy illeszkedés miatt még káros is lehet.

Ryan arról is beszélt, hogy globális hiány van maszkokból és egyéb orvosi eszközökből. Ami van, azokat a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozóknak kell eljuttatni.

Maria Van Kerkhove, a WHO járványügyi szakértője azt mondta, dönteniük kell arról, kiknek van a legnagyobb szükségük a maszkokra.

Egy közösségben nem javasoljuk, hogy maszkot viseljen, hacsak nem beteg. Ebben az esetben viszont meg tudja akadályozni a további terjedést. A maszkot azoknak ajánljuk, akik otthon vannak és betegek, és azoknak, akik törődnek az otthon lévő betegekkel

- mondta a szakértő.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
Tisztelt WHO! Megértettük a lényegét: kevés a halott. Nos igen szarul sült el az NWO terve.
Nessy
Könyörgöm, amikor napokig nem tudható, hogy beteg e az ember, vagy nem, de ha tünetei vannak sem teszteljük. Akkor most ha van rajta maszk az a baj, ha nincs rajta maszk, akkor az a baj! Nyuszika és a sapka esete, maszkban elbeszélve!
Sámannus
Beismerik hogy kevés a maszk azé nem kell. Ha nem tudjuk ki a fertőzött akkor ki ne hordjon. Vagy aki fertőzött szándékosan is fertőzhet anélkül, hogy észrevennénk.
Láttunk má mi nagy nerlovagot vírust terjeszteni többeket is. sántit ez a logika piszkosul.
Addig kell a maszk amíg vége nincs a járványnak.
Qqberci
A WHO tehát nem azt mondta, ami a címben van...
simmering73
"...a helytelen használat vagy illeszkedés miatt még káros is lehet." Igen,mert elkapja a vírust. Éppen ezért kell hordani egészségesnek is a maszkot.
Itt van a vírus elásva: "globális hiány van maszkokból". Akkor ezt ugassátok és ne hazudjatok.
Sámannus
Ezt inkább ott szokták mondani ahol nincs járvány. ahol járvány van, ott mindenki is viselhet maszkot, mert ezzel sgít úját állni a járványnak. Ergó, hibás a logikája. Azt is elismerik nincs annyi maszk a földön hogy azt mindenki viselhesse.
Jó döntés, mert ettől tényleg bedilizik mindenki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.