A WHO szakértője kiemelte, hogy elsősorban az otthon lábadozó betegeknek, illetve az őket ápolóknak javasolják a védőmaszk viselését.

A bevezetett szigorú intézkedéseknek köszönhetően hamarosan stabilizálódhat az olaszországi koronavírus-helyzet, azonban továbbra is óvatosságra lesz szükség, nem lehet még lazítani – közölte hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vészhelyzeti programjának ügyvezető igazgatója.

Reméljük, hogy Olaszország és Spanyolország már közel jár ehhez a ponthoz, de a vírus nem fog magától eltűnni, ehhez közegészségügyi erőfeszítések kellenek

– mondta genfi sajtótájékoztatóján Mike Ryan.

Az olasz és a spanyol helyzet stabilizálódására számít a WHO

Az olaszországi helyzettel kapcsolatban kijelentette, hogy stabilizációra számít, minthogy a most regisztrált újabb megbetegedések két héttel ezelőtti fertőzések következményei lehetnek.

A ma látott esetek hasonló módon történelminek számítanak, mint a galaxisok egy teleszkópon keresztül vizsgálva, amikor az általunk látott fény akár egymilliárd évvel ezelőtti is lehet. Olyan valóságot látunk, amely korábban létezett

– fogalmazott.

Végezetül elmondta, nincs bizonyíték arra, hogy egy ilyen helyzetben pozitív hatása lenne az általános védőmaszk-viselésnek, sőt akár ennek épp az ellenkezője is igaz lehet, ugyanis az emberek a maszk helytelen levételekor is beszennyezhetik a kezüket, ráadásul a maszk viselői hajlamosak gyakrabban az arcukhoz érni.

Maria Van Kerkhove, a WHO szakértője kiemelte, hogy elsősorban az otthon lábadozó betegeknek, illetve az őket ápolóknak javasolják a védőmaszk viselését.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.