A lelkipásztort még óvadék fejében szabadon engedték, aki azután bigottnak és vallásgyűlölőnek minősítette a sajtót.

A seriff előzetesen kihelyeztetett a templom elé egy elektronikus táblát, amelyen a felirat a járvány fékezése végett szükséges távolságtartásra szólít el.

Az érintett floridai megyében a hatóság tíz főben maximálta a rendezvények résztvevőinek számát, a szóban forgó istentiszteleten viszont több százan voltak, ráadásul a szertartás igen hosszú, több mint háromórányi volt.

Istentiszteletet tartott a lelkipásztor, a rendőrség őrizetbe vette

A lelkipásztort még hétfőn 500 dollár óvadék fejében szabadon engedték, aki azután Twitter-üzenetben bigottnak és vallásgyűlölőnek minősítette a sajtót.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy az eset nem egyedi. Ohio, Kentucky és Louisiana tagállamokban az egyházak továbbra is templomaikba invitálják híveiket.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
@Málna: Az a lényeg naponta többször és lehetőleg száz fő alatt ,ez valóban így helyes szerinted?
Megnyugtatlak én is ezt olvastam,de én felháborítónak tartom,mint ahogy a piacra járást is.Nem imádkozni kell,hanem tenni a vírus ellen.
nezelodo
@Málna: Remélem a Semjén szólt a koronavírusnak is, hogy ezeken a sűrített istentiszteleteken szíveskedjen ne fertőzni! Biztos a hatalma is megvan hozzá, mert megtanulta a módszert a mesterétől, Miklós Imrétől, az Állam és Egyházügyi Hivatal egykori vezetőjétől.
Málna
@Borsodi: Az a lényeg, hogy egy szóval sem javasolta Semjén, hogy menjünk minél többen templomba és imádkozzunk, hogy elkerüljük a fertőzést. Csupán több misét javasolt, hogy ne egyszerre menjenek oda sokan.
Málna
@Yoda69: Attól biztos nem lesz több fertőzött, hogy a nagyobb csoportokat szétválasztjuk kisebbekre.
Yoda69
@Borsodi: Semmilyen jóska soretessel védekezik a vírusok ellen. Azt már láttuk tőle, hogy a mikulás renszarvasait jol le tudja loni ha nem mozdulnak.
Borsodi
@Yoda69: Azt is letagadta,csak kiderült,hogy háziállat volt .De keresztény létére szeretne jegesmedvére vadászni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.