Bár konkrétan nem említi Magyarországot és a hétfőn elfogadott magyar koronavírus törvényt, de gyakorlatilag a magyar kormánynak címezte figyelmeztetését Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a kedden kiadott közleményében. Ebben ugyanis világosan benne van, hogy a válsághelyzetben született rendkívüli intézkedések nem lehetnek határozatlan ideig érvényben, márpedig a tegnap elfogadott, éjjel hatályba lépett magyar felhatalmazási törvénnyel bevezetett rendeleti kormányzásnak nincs határideje.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hiába no ezek a brüsszeliták már csak ilyenek

„elsősorban a magyar kormánynak címezte figyelmeztetését Ursula von der Leyen”

Nos persze hatásában ez is ahogy lenni szokott még a falra-hányt borsó kategóriáját sem éri el, legalább is azt biztos nem, hogy ártunk és qurmányunk potentátjai és pribékjei közül egy is elgondolkodjon. Arra is kevés az esély, hogy a birkák közül túl sok eszmélne. De sajnos az un. megmondó-emberek sem igen veszik ezt sem figyelembe.
Meg kell említsem az egyikük agymenését: „Na és mit kap az ellenzék, mit nyert az egy hét halasztással. Hát rúgott magának egy irgalmatlan öngólt, nem az ellenfélnek (Fidesznek) egy kapufát, hanem egy hatalmas öngólt! Mert a NEM szavazataik ellenére a meghozott rendeletek így-úgy érvényben maradtak (ha máshogy nem, hát egy másik rendelkezéssel felülírva a lejártat), s Orbán így is megkapta a felhatalmazást.”!
Nos visszatérve az EU első emberéhez. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke tegnap közleményt adott ki: „Statement by President von der Leyen on emergency measures in Member States”
Igazán ütős felvetéssel: „The European Union is founded on the values of freedom, democracy, the rule of law and respect for human rights. These values are common to all of us. We must uphold and defend them, even in these challenging times.”
majd ha nem lenne eléh egyértelmű: „It is of utmost importance that emergency measures are not at the expense of our fundamental principles and values as set out in the Treaties. Democracy cannot work without free and independent media.”,
etc.
Nos ahogy az egyik kommentátor után írják a róla beszámoló lapok: „bár konkrétan nem említi Orbánt, sem pedig Magyarországot, de egyértelműen írja körül”!!! =))
A májam miatt; még nem olvastam hivatalos reakciót, de benne lesz a némber hálatlansága, akit Orbán emelt ilyen magasságokba! =))
RonaGyuri
Be kell lássam tévedtem

Fertályórája azon elmélkedtem, hogyan fogja lereagálni ártunk és qurmányunk az EB elnök egyértelmű kritikáját

Mint ismert Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke tegnap közleményt adott ki: „Statement by President von der Leyen on emergency measures in Member States” címmel, amiben egyértelműen elítélte azt amit Orbánék művelnek. Megengedtem magamnak azt a megjegyzést, hogy hozzátegyem: „még nem olvastam hivatalos reakciót, de benne lesz a némber hálatlansága, akit Orbán emelt ilyen magasságokba”!
Nos meg kell állapítsam tévedtem. A párt központi napilapja mai vezércikkében „Ismét össztűz alá vette hazánkat a nemzetközi liberálisok élcsapata” taxatíve lehazudja, sőt: „Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nem állt be a bírálók sorába.”
polar450
Már túl sok az üres figyelmeztetés, fenyegetőzés, régen itt az ideje a pofán verésnek, vagy a 7. cikkely szerinti eljárásnak és lécsökkentésnek!
Orbánt kizárólag a lécsökkentés foghatja vissza valamennyire, semmi más,nincs erkölcsi korlát!
kereső
Kedves von der Leyen asszony,köszönjük szépen az ibolya csokrot, amelyet a magyar demokrácia sirjára tetszett küldeni. Szivet melengetően jól esett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.