Ő a legfiatalabb brit áldozat.

Döbbenetes: meghalt egy 13 éves gyerek koronavírusban

Ismail Mohamed Abdulwahab mindössze 13 évesen koronavírus-fertőzés következtében veszítette életét hétfőn az észak-londoni Kings College kórházban. Ezzel ő lett az eddigi legfiatalabb áldozat Nagy-Britanniában.

A 13 éves fiúnak azt követően lett pozitív a koronavírustesztje, hogy néhány napja a fertőzés tüneteit kezdte mutatni. Édesanyja elmondása szerint nehezen kapott levegőt, ezért a közeli, brixtoni kórházba szállították, ahol nem sokkal később lélegeztetőgépre tették. Bár Ismailnak nem voltak kísérő betegségei, a vírus rendkívül megviselte a szervezetét, ezért hétfőn reggel mesterséges kómába helyezték az orvosai. A kisfiú nem élte túl a betegséget, nem sokkal később elhunyt.

Családtagjai azonban nem tudtak mellette tartózkodni, a fertőzésveszély miatt a kórház dolgozói ugyanis nem engedhettek be hozzá látogatókat, derült ki a család megsegítésére létrehozott adománygyűjtő oldalon, ahol már több mint 8000 fontot (közel 3 millió forintot) gyűjtöttek össze az adakozók.

Nagy-Britanniában a legutóbbi adatok szerint az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma meghaladta a 25 ezret, s a járvány miatt eddig több mint 1700-an veszítették az életüket.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Asszem ezzel meg is dolt az elmelet, hogy a gyermekek jobban vedettek. A virus nem valogat, es hatarokat sem ismer.
division
@Yoda69: Máshol azt olvasni, hogy asztmás volt a fiú, plusz kissé alultáplált. Nem érdemes olvasni már ezeket a híreket. nem tudni mi igaz és mi nem. Ez remélhetőleg igen:
propeller.hu/nagyvilag/3520966-remenykedhetunk-egy-immunologus-szerint-megvan-virus-kezelesenek-lehetseges
Plusz a BCG oltás is úgy néz ki ad védelmet, ami nálunk ugye 1954 óta kötelező.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.