Bizakodik az osztrák kormány.

A szomszédban már van remény: jelentősen javult a koronavírus-helyzet Ausztriában

Ausztriában jelentősen csökkent a koronavírus-fertőzés terjedésének mértéke – jelentette be Rudolf Anschober egészségügyi miniszter csütörtökön egy bécsi sajtótájékoztatón.

"Jó jelnek" nevezte Rudolf Anschober, hogy a fertőzöttek számának növekedési mértéke a kezdeti 35-40 százalékról naponta átlagosan 5,66 százalékra csökkent. A tárcavezető hangsúlyozta: az óvintézkedések hatásosak, de még nem érték el a célt. Csütörtökre ugyanis 10 967-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma; a betegek közül 1057-en részesülnek kórházi kezelésben, közülük 227-en vannak intenzív osztályon. Eddig 1749-en gyógyultak meg; és 158-en haltak bele a vírusfertőzés okozta szövődményekbe. Az ausztriai laboratóriumok kapacitása naponta húszezer teszt elvégzését teszi lehetővé; eddig országosan összesen 92 190 tesztet végeztek el.

Franz Allerberger, az Élelmiszer-biztonsági Ügynökség humángyógyászati osztályának (AGES) vezetője ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a fertőzöttek 3,5 százaléka, összesen 306 ember külföldön, míg a túlnyomó többség Ausztriában kapta meg a koronavírus-fertőzést.

Kiemelte, hogy Tirol tartományban – ahol a legmagasabb a fertőzöttek száma (2531 fő) – már február 5-én megjelent a fertőzés; egy svájci pincérnő ugyanis már akkor tapasztalta a tüneteket; azonban csak több héttel később fordult orvoshoz, és végezték el rajta a koronavírus-tesztet, ami pozitív lett.

Javult az állapota annak a St. Anton környékéről származó 43 éves nőnek, akit az innsbrucki klinika intenzív osztályán március 11-e óta mesterségesen lélegeztettek; a beteg nemrég átkerült az általános osztályra. Andreas Spielmann vezető ápoló az esetről úgy vélekedett: "ilyen és ehhez hasonló élményekre van szüksége az ápolói csoportnak."

Forrás: MTI

Kép: MTI/EPA/Pool/Roland Schlager 

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Miért is javul szerencsére a helyzet??? Teszt, teszt és teszt!!!
Borsodi
De mi fényévekre vagyunk lemaradva Ausztriától!
adrenalink
@Borsodi: Matolcsy szerint 2030-ra utolérjük őket... :-)
Borsodi
@adrenalink: Valóban 2012 re ígérték,hogy legkésőbb be lesz vezetve nálunk az euró.Már Románia is megelőzött.Mi szépen csúszunk le felé mert ez a vonat rossz irányba halad.és mi nem akarjuk látni.
volvós
Egy aprócska különbség: Ausztriában van remény, Orbanisztánban nincs és nem is volt remény...igaz, ott a kormány nem lopja el a védekezés kiadásaira elkülönített pénzt !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.