Hétszázhatvan új halálos áldozatról és 4668 új koronavírussal diagnosztizált betegről számoltak be az olasz hatóságok csütörtökön.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
senki ne csodálkozzon az olasz Európa leg elöregedettebb társadalma...és mivel az öregekre veszélyes...mi a különleges ebben???
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Pali én úgy látom te szimplán geci vagy. Nincs benne semmi különleges, az öregek megdöglenek.

Meg akik nem öregek.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: nem,csak reálisan gondolkodom,veled szemben...jan 1-től márc közepéig koronában meghalt kb 25000 ember szezonális influenzában meghalt kb 130 000 ember...maláriában/bár tudom nálad nem számít/kb 260 000 ember .
ha ügyes vagy te is megtalálod a neten...mintha nem hallottalak volna itt hüledezni a sokszorosan nagyobb számok miatt...mellesleg itthon is többen haltak meg januártól szezonális influienzában,mint koronában...aztán áruld csak el miért is vagyok én geci???
ügyes vagy te ,minden adatot megtalálsz a neten,amit leírok,sokakkal ellentétben én nem a kisujjamból szopom!!!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Csak az nem világos miért pont a maláriások az etalon amikor az idén már meghalt 15 millió ember.

Nem akartalak megrémiszteni, ezért ne hüledezz nagyon. Ez a sok reális halott, nahát. Így aztán egészen elenyészik az a néhány ezer olasz meg panyol hulla naponta. Tudod az a baj, hogy ez nálunk van, a mi hazánkban, Európában.

De tesztelik a gondolkodásodat pl a svédek, beloruszok, meg még valami kipcsakot olvastam tegnap. De a Trump is először nem aggódott, nem értem akkor most minek. Azért mert néhány százezren megdöglenek szarszban, még nem kéne aggódnia. Vagy igen? Bár attól tartok, ha nem aggódnak akkor az áldozat nem csak néhány százezres lesz.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: még jó hogy felhoztad a svéd példát...semmivel nem magasabb sem a fertőzés,sem a halálozási arány...
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: még hozzátenném,felejtsd el a maláriát...a szezonális influenza is ötször annyi embert vitt el január óta!!!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Ok, ejtsük a maláriát. Édszben éppen kétszerannyian haltak meg az idén. Cigitől 400 ezren döglenek havonta. Influenzától meg csak 100 ezren az idén. De mi köze van ezeknek a számoknak a szarszhoz? Semmi.

Egyébként tévesek az információid, de lehet csak szimplán hazudsz. A flu éppen fele annyit áldozott mint a malária január óta.

124,418 Seasonal flu deaths this year
251,001 Deaths caused by malaria this year
430,173 Deaths caused by HIV/AIDS this year
640,023 Deaths caused by alcohol this year
1,279,229 Deaths caused by smoking this year
2,101,656 Deaths caused by cancer this year
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: és ezzel most mit akarsz mondani??? a te adataid szerint is a flu ötször annyit aratott idén mint a korona...
és bocsánat..én ezt írtam " szezonális influenzában meghalt kb 130 000 ember...maláriában/bár tudom nálad nem számít/kb 260 000 ember" valóban 2-3 %százalékot tévedtem!!!
kokopelli
@Pálinkás Pál: @Peller Anikó: Nem vagyok békebíró,de évente milliónyi európai polgár,tekintet nélkül az állam-
polgárságra,indul kelet felé Olaszországból a közel- és távolkeletre a legnagyobb "üdülőhajókon"!A szárazföldi
kiruccanásokkal alkalmuk van egész kelet "nyavajáját importálni!Sajnos nincsenek adataim,de ismerőseim sem,
akik még mindíg "foschnak",mert máig sem ismerik a "Corona CoV" esetleges időbeli megjelenélsét",ill. hogy ők
megúszták-e a "pandemie"-t!
Pálinkás Pál
@kokopelli: köszi...de pusztán eszmét cserélünk...álláspontokat ütköztetünk... de a kérdésem akár feléd is nyitott...itt vannak a számok...tisztán,érthetően...miért is most ilyen hatalmas probléma a számok alapján sokkal enyhébb korona.../a korona idei áldozatai még nem érik el a 30 ezret,szemben az említettekkel!/
kokopelli
...helyesbítek!... "..de imerőseim igen,akik még mindíg foschnak...!...én csak vígasztalni tudnék,mivel nem az én
szakterületem! (;-))
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Pali, abból a téveszméből indulsz ki, hogy most még, mondom most MÉG kevesebb a szarsz halálozás mint sok más halálok.

De a többi halálok már egyensúlyoz, több éves átlagok. Míg a szarsz most lő ki az égbe.

www.worldometers.info/coronavirus/

Miért nem a tavaly novemberi adatot hozod elő? Akkor még senki nem halt bele a szarszba, tehát a te álláspontod alapján a coronavírus által okozott megbetegedések veszélyessége nulla. Nulla egész nulla nulla.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: próbálom elmagyarázni...a korona,ha tetszik ha nem egy influenza fajta...ami tavaly még nem volt.../helyesebben volt...de nem ugyanez...ez azért nem idén bújt elő a semmiből/ .és teljesen mindegy hogy ez nem érte még el a csúcsot...a sima flu sem áll meg márciusban...tudod mit...ugyanezeket az adatokat vessük össze nyár végén is ,meglátjuk kinek lesz igaza.../most arról nem is beszélek hogy csomó halálesetet,amit influenza okoz nem annak vesznek/ de ez más kérdés...és baromi szép hogy itt harsogják a korona napi áldozatainak a számát...de a flu napi áldozatainak számával mi van??? eddigi tendencia alapján közöel ötszöröse ennek...pl anglia
"Születések Mai napon
1 499
Változások minden 31.768 sec. Születések Idén
254 320
[x]
Halálozások Mai napon
904
Változások minden 52.696 sec. Halálozások Idén
153 316"
ez a most 13:15 percben létező adat...
kapisgálod miről akarok beszélni???
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Tévedsz, nem influenza. Ez egy egészen más vírus. Egy előző koronavírus járványnak 30 %-os volt az elhullása, aki elkapta minden 3. belehalt (MERS).

Hol hal bele influenzába minden 3. ember?

Influenzára már van oltás, a koronavírusra még nincs. Az influenza nem, mondom NEM tüdőgyulladást okoz, az ott járulékos betegség. A SARS vírus közvetlenül tüdőgyulladást okoz.

Nincs jelentősége más halálozási eseményeknek, mert a SARS járvány felfutóban van, robbanásszerű felfutással. És úgy van felfutóban, hogy az egész világ fejen áll azért, hogy lassítani lehessen a terjedését, mert már így is a végletekig megterheli az egészségügyet.

Ha nem lassítod, akkor nem tudhatod mekkora áldozattal jár ez a betegség. Sokkal nagyobbal ez bizonyos.

Bízhatunk gyógymódok és vegyszerek kifejlesztésében, de addig az egyetlen tisztességes dolog a terjedés lassítása.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: nos..ugye tudod hogy vírusra nincs gyógymód...csak megelőzni lehet...és változatlanul állítom, a svédeknél cécó nélkül sincs annyi áldozat...egyébként megint visszakanyarodunk a vita elejére...mivel gyógyítani nem lehet...a lélegeztetőgépen lévőkben sincs több vírus mint a tünetmentesekben..az immunrendszeren múlik...ez van ha tetszik ha nem...lassítani .megállítani meg úgy lehetne ha az öregeket izolálod...mert gondolj bele...nyitástól kilencig elárasztják az emberek a boltokat..utána ,a helység fertőtlenítése nélkül ráengedik a veszélyeztetett korosztályt..most akkor ez tényleg védelem nekik szerinted???de kár ezen vitatkozni... csak halkan kérdezném szerinted mennyi áldozata lesz a világon a gazdasági válságnak,ami ha így folytatódik igen csak hosszú távú lesz!!! és a gazdasági válság is elsősorban az öregeket viszi el,hiszen az ő szervezetük semennyire nem bírja a terhelést...
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Ez nagyjából így van, de a svédeket majd egy hónap múlva nézd meg. Semmit sem jelent, hogy a felfutás elején kevés az áldozat, fel fog futni, biztos lehetsz benne.

A 9-12-ig az olyan amilyen, próbálkozás. A sok nyugger egymás hegyin hátán özönlik a bótba, ez van.

"lélegeztetőgépen lévőkben sincs több vírus mint a tünetmentesekben" Ezt honnan veszed? A tünetmentesek időben aktiválódnak, az öregek lassabban, ez a különbség. Az időseket elárasztja a vírus, az erősebb fiatalabbak meg folyamatosan küzdenek vele, leküzdik. Igen, az immunrendszerük küzdi le.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: mai cikkben is volt itt a propin...lombardiában tesztelték 5000 fertőzötten,mindjárt megkeresem neked..
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Óóó, valóban meglepő, márha igaz. Az mondjuk nyilvánvaló, hogy az immunrendszer állapota döntő, valamint az immunválasz reagálási sebessége, ez eddig is világos volt.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Hát mivel nem itthon csinálták...és nem orbánék mondják,akár igaz is lehet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.