Ferenc pápa nem akarja elhagyni a Szent Márta-házat, ahol jelenleg él, és ahol paptársai körében lehet. Ezen felül a kézfogást sem hajlandó abbahagyni.

Ferenc pápa nem hajlandó karanténba vonulni, a környezete aggódik egészségéért

A 83 éves pápa különösen veszélyeztetett, nemcsak a kora, hanem több évtizede fennálló tüdőproblémája miatt is. A Vatikánban eddig hatan fertőződtek meg, köztük egy bíboros és több olyan személy, akik a Szent Márta-házban laknak. Szerencsére a pápán elvégzett három koronavírusteszt negatív lett.

Közvetlen munkatársai azonban tartanak attól, hogy a katolikus egyház feje is megfertőződhet, ezért már szinte könyörögnek neki, hogy hagyja el lakhelyét, a Szent Márta-házat. Azt tanácsolták neki, költözzön át az Apostoli Palotába vagy a castelgandolfói rezidenciára, azonban ő nem hajlandó a költözésre. Arra sem tudták rávenni, hogy az embereket ne kézfogással üdvözölje, de legalább tart magánál kézfertőtlenítőt.

A Vatikán azonban átállt a digitális közvetítésre, az egyházfő élő adásban sugárzott szentmiséi nézettségi rekordot döntöttek.

Forrás: Blikk

Kép: MTI/EPA/Vatikáni Média 

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Nincs ebben semmi különös...itt az alkalom, amikor mártírrá válhat. Ha mégis túléli a válságot, akkor hős lesz, méghozzá a legnagyobb, akinek Isten fogta a kezét...

Biztosan látta az "ifjú pápa" c. sorozatot..
Zsopiale
Őt védi Jézus... nem értem mi a gond..?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.