Büntetőeljárást indít az új-dél-walesi rendőrség a Ruby Princess óceánjáró katasztrófája miatt, amelynek utasai közül már legalább 11 ember halt meg és egyelőre senki sem vállalja érte a felelősséget. Az elhunyt 11 ember az összes ausztráliai koronavírus-áldozat harmada.

Eljárás indul a halálhajó miatt

Fotó: Cameron Spencer/Getty Images

A hajó ügye azóta vitatéma, hogy március 19-én engedték, hogy Sydney-ben kikössön, és mind a 2700 vendége a partra lépjen, noha azt utasok egy része légúti betegségre panaszkodott, és néhányukat azonnal kórházba is szállították koronavírus-fertőzés gyanújával. Azóta kiderült, hogy a betegség ausztráliai melegágya volt az óceánjáró, legalább 662 ember betegedett meg, ez több mint 10 százaléka az összes ausztrál esetnek.

Hetekig mellőzték az ügy kivizsgálását az állami és szövetségi hatóságok, ezért most inkább a rendőrség lépett. A nyomozók szerint az üzemeltető, a Carnival Cruises nem járt el jogszerűen, nem adott valós információt az utasok állapotáról. A kikötői hatóság többször is megállította a hajót, hogy kiderítse, mi a valós helyzet a fedélzeten, de a társaság állította, nincsenek vírusos betegek az utasok között. Az állami egészségügyi hatóság sem tartotta magas kockázatúnak a hajó kikötésének az engedélyezését – írja a Guardian.

Közben a Ruby Princess még mindig a kikötőben van, a fedélzeten ápolják a személyzet beteg tagjait, legalább kétszázan gyengélkednek közülük is. Aki rosszabbul van, kórházba viszik, de egyelőre nincs pontos adat arról, hogy hányan koronavírus-fertőzöttek.

Infostart

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsopiale
Ez egy szörnyű dráma tucatnyi halottal, azonban a katasztrófától elég messze van, főleg hogy több ezer ember szokott egy ilyen hajón lenni. Katasztrófa az ha meghal legalább az utasok egyharmada, kb onnan indul, vagy az ha kigyullad és leég a hajó egy jelentős része, többszáz áldozattal, vagy pl elsüllyed a hajó...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.