A pár majdnem egyszerre kapta el a vírust, majdnem egyszerre haltak is meg.

Szívszorító: meghalt koronavírusban a nő, majd hat perccel később a férje is

Stuart és Adrian Baker, a floridai nyugdíjas házaspár már 51 éve házasok voltak, és egyikük sem küzdött semmilyen betegséggel, mondhatni makkegészségesek voltak. Március közepén azonban betegnek érezték magukat, majd április 5-én elhunytak, fiuk, Buddy Baker elmondása szerint koronavírus-fertőzésben. Stuart 74, Adrian pedig 72 éves volt.

Körülbelül 3 hete kezdtek jelentkezni náluk a tünetek, majd mikor orvoshoz mentek, haza lettek küldve. Amikor a tünetek nem enyhültek, sőt, erősödtek, az orvosuk tanácsára kórházba mentek, ahonnan újra hazaküldték őket, hogy otthoni karanténban legyenek, amíg nem érzik jobban magukat. Buddy rendszeresen kereste szüleit telefonon, hogy érdeklődjön az állapotukról, de nem lettek jobban. Volt, hogy egyik napon enyhébbek voltak a tünetek, de aztán a következő nap újból rosszabbul érezték magukat.

Március 19-én visszamentek a kórházba. Stuart-ot, akinek láza és asztmája volt, bent tartották, Adrient azonban nem, mert nem volt láza. A körülmények ellenére azonban optimisták maradtak, és úgy tűnt, át tudják vészelni a betegséget.

2 nappal később azonban Stuart az intenzív osztályra került. A család azonban itt sem veszítette el a reményt. Március 24-én kaptak egy hívást a kórházból, amiben elmondták, hogy az édesapja tesztje pozitív lett koronavírusra, és nem sok esélye van a túlélésre. Ekkor Buddy és testvére édesanyjukat is bevitték a kórházba, hogy elvégezzék rajta a tesztet. 45 perccel a bejelentkezés után az orvosok szóltak, hogy Adrien oxigénszintje nagyon alacsony, és ő is életveszélyben van. Ekkor Buddy és nővére egy másik intézménybe vitték át őket, ahol közös kórteremben voltak. Itt hunytak el pár perc különbséggel.

Az eset hatására Buddy Twitteren próbálja felhívni az emberek figyelmét a szociális távolságtartás fontosságára, kiemelve, hogy emberek életébe kerülhet. Reméli, hogy családja története majd észhez téríti az embereket.

Forrás: Blikk

Illusztráció: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.