Szlovákiában hétfőn bejelentették a koronavírus-járvány okozta két első halálesetet.

Már Szlovákiában is vannak áldozatai a járványnak
Fotó: Pixabay

Marek Krajcí szlovák egészségügyi miniszter szerint a kór első hivatalosan jegyzett áldozata Bajmóc (Bojnice) volt polgármestere, aki még a múlt héten vesztette életét, miután hazaengedték a kórházból. A férfin korábban elvégzett vírusteszteknek többször is negatív eredménye volt, de egy újabb megerősítette a kórokozó jelenlétét.

A másik áldozat egy – több más betegséggel is küzdő – idősebb nő, akit kórházban kezeltek, és hétfőn halt meg. Közben hétfőn az országban újabb 49 személynél diagnosztizálták a Covid-19 betegség kórokozóját, így 534-re emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma hétfő délig. Az újonnan diagnosztizáltak többsége az ausztriai Tirolból hazatért turista.

Az országban a múlt héten az újonnan diagnosztizált fertőzöttek napi átlagos száma megközelítette a 30-t, a hét első felében gyorsuló ütemben nőtt a számuk, majd a hét második felében ez az ütem némileg lassult, szombaton 21, vasárnap pedig 14 volt. A hétfőn diagnosztizált 49 eset közül 34 Tirolból egyénileg hazatérő turista, akiket a hazatérők számára bevezetett vírustesztelésen szűrtek ki. Szlovákiában hétfőn délig összesen már 16 191 vírustesztet végeztek el, ezek közül 15 657 bizonyult negatívnak.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.