Lefokozták Új-Zéland egészségügyi miniszterét miután kiderült, hogy a napokban családjával a házuktól 20 kilométerre fekvő partszakasznál múlatta az időt.

Clark David, Új-Zéland egészségügyi miniszterét pár napon belül másodjára bukott le. Múlt pénteken a házától néhány kilométerre fényképezték le biciklizés közben.

Új-Zélandon két hete négyes fokozatú készültséget rendelt el a kormány, ami azt jelenti, hogy csak élelmiszer- és gyógyszervásárlás céljából lehet elhagyni a lakást. Kivételt képeznek a ház körüli, egyedül végzett sporttevékenységek.

Épp mikor arra kérjük polgárainak, hogy hozzanak történelmi jelentőségű áldozatot egymásért, csalódást okoztam, és cserben hagytam az országot. Egy idióta voltam, és az emberek joggal dühösek rám

– mondta Clark, mielőtt benyújtotta lemondását.

Ezt Jacinda Ardern miniszterelnök nem fogadta el, de posztjától megfosztotta Clarkot, lefokozta, és pénzügyminiszter-helyettesként számít rá a jövőben.

Hétfőn a skót tiszti főorvos mondott le, miután nem tartotta be saját ajánlásait.

(theguardian.com, 444.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
Imádom, hogy mindenhol a világon ennyire sokoldalúak a politikusok, hogy pl. egy EÜ miniszter annyira kiválóan ért a pénzügyekhez, hogy pénzügyminiszter helyettesnek is "véletlenül" éppen ő a legalkalmasabb.
Nem egyszerűen ott is arról lehet szó, mint BÁRMELYIK(!!!) másik "demokráciában", hogy a politikusférgek nyelve nem tud kiszakadni egymás seggéből?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.