A brit kormány egyik magas rangú tagja szerint az új koronavírus okozta betegség miatt intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök továbbra sem szorul lélegeztetésre.

Johnsont vasárnap este vitték be a londoni St. Thomas kórházba, miután megfertőződött a Covid-19-járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, és betegségének egyes tünetei meglehetősen makacsnak bizonyultak.

A Downing Street hétfőn késő este jelentette be, hogy Johnsont átvitték a kórház intenzív osztályára, mivel állapota romlott.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője hangsúlyozta, hogy

Johnson nem szorul lélegeztetésre, csak abból a meggondolásból vitték át az intenzív osztályra, hogy ha mégis lélegeztetőgépre lenne szüksége, a közelében legyen.

Michael Gove, a kormány munkáját összehangoló kabinetiroda vezetője a BBC közszolgálati rádió keddi hírműsorában elmondta, hogy Johnsonnak továbbra sincs szüksége lélegeztetésre. Hozzátette: ha állapotában bármiféle változás történik, a Downing Street tudatni fogja.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

3dwhite
Akkor szàjból szàjba se kell màrmint elsösegélyt.
Zsopiale
Földanya megmutatja most, hogy elege volt az izmozásból, hogy a természet ha akar, egy pillanat alatt söpri el ezt a szánalmas parazita mutáns szarházi fajt... szóval a nagy arcból mindenfelé jó lesz visszavenni...
Lepényleső
...lehet,hogy a miénken is ez segítene?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.