Norvégiában úgy érzik, már nem akkora a veszély.

„Sikerült úrrá lennünk a vírus fölött” – újabb ország jelentette be, hogy enyhítenek a korlátozásokon

Norvégia enyhítene néhány, az új típusú koronavírus-járvány lassítására bevezetett korlátozáson – jelentette be Erna Solberg, a skandináv ország miniszterelnöke kedden újságírók előtt.

Sikerült együtt úrrá lennünk a vírus fölött, ezért most már lépésről lépésre megnyithatjuk a társadalmat

– fogalmazott Solberg.

A tervek szerint április 27-ig kinyitnának az óvodák, 27-től pedig az általános iskolák alsó tagozatai is.

A miniszterelnök hozzátette azonban, hogy folytatódna az otthoni munkavégzés, egyúttal leszögezte: a norvégoknak még hosszú ideig együtt kell élniük a fertőzés megelőzése érdekében hozott intézkedésekkel.

Hétfői sajtótájékoztatóján Bent Höie norvég egészségügyi miniszter szintén ama véleményének adott hangot, miszerint az országban úrrá lettek a víruson, ám nem tanácsolta a korlátozások idő előtti feloldását sem.

A norvég kormány szerdán határoz a jelenleg április közepéig érvényben lévő korlátozások lehetséges meghosszabbításáról.

Norvégia az elsők közt hozott korlátozó intézkedéseket az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2) terjedésének lassítása érdekében. Bezártak az iskolák és óvodák, számos vállalat függesztette fel a termelést, korlátozták az emberek mozgásszabadságát.

Ennek hatására azonban a gazdaság zuhanórepülésre váltott, és százezrek váltak munkanélkülivé. A norvég munkaügyi hivatal keddi tájékoztatása szerint történelmi csúcsra, 15,4 százalékra emelkedett a munkanélküliségi ráta április első hetében.

Az országban a Johns Hopkins Egyetem kedd délutáni adatai szerint 5866 regisztrált fertőzött van. A vírus okozta Covid-19 betegségbe 83 ember halt bele, 32-en pedig meggyógyultak.

Forrás: 24.hu

Kép: MTI/EPA/LISE ASERUD NORWAY OUT 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Közben Magyarországon..."Országos tisztifőorvos: egyre nagyobb veszélyben van mindenki"
Zsopiale
Nem fogjuk megúszni a világösszeomlást, amit az elitkedő urizáló dőzsölő csaló parazita patkányoknak köszönhetünk... de meg lesz még a böjtje nekik is... én szóltam... ez nem fenyegetés, nem riogatás, nem rémhír, csak reális prognózis és vélemény...
division
@Zsopiale: Egy dologban igazad van, a vírusok egy részét a patkányok terjesztik, vagy a denevérek, stb. Az embereknek csak akkor lenne közük hozzá, amennyiben szándékosan állítanák elő, és szórnák szét, de itt most nem ez történt. Tudom, könnyebb másokban keresni ennek is az okét, de nem kellene. Próbaként már régebben be kellett volna vezetni az egy hónapos teljes kijárási tilalmat, és akkor kiderült volna mi is a helyzet. Egy hónap tényleg olyan nagy áldozat lett volna, hogy utána esetleg minden mehessen tovább?
jesz
De jó a norvégoknak...már csa az a kérdés, a koronavírus is pont ezen a véleményen van-e. Oszt a szabadon kószáló migráncs hadak is ezen a véleményen vannak?

Hazánkból kiindulva, javaslom a norvégoknak, legyenek résen
Peller Anikó
@division: Amennyiben szándékosan állították elő még nem biztos, hogy emberek voltak, mely szerint az emberiség létszáma nem nőhet 8 milliárd fölé:

p.calameoassets.com/161211164654-f03e754d5772b1a797e76fd73d9664e9/p36.jpg

A sars-cov2 vírus génszekvenciában az S tüskefehérje az összes többi koronavírustól eltérően tartalmaz egy plusz 12 nukleotid hosszúságú betoldott szakaszt. Valószínűsíthetőleg ettől még sokkal szorosabban képes kötődni az ACE-2-höz, és ez magyarázza az agresszivitását. Egy ilyen toldás nem tipikus mutáció, ahol valamilyen hiba miatt kicserélődik egy egy aminosav a fehérjeszerkezetben. És mivel a többi koronavírus nem tartalmazza ezért a génhibridizáció sem egy kézenfekvő lehetőség.

index.hu/techtud/2020/04/07/rossz_hir_feherjebe_csomagolva_a_koronavirus_genetikaja/

www.worldometers.info/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.