Brutális állapotok egy londoni klinikán.

Koronavírus: Döbbenetes felvételek kerültek elő egy kórház intenzív osztályáról – videó

Az orvosok eddig még soha sem látott nehézségekkel kerültek szembe, nagyon fáradtak, pedig még közel sincs vége a járványnak. A BBC a University College Hospitalban készített riportfilmet.

Engedélyt kapott a BBC operatőre, hogy megmutassa a nagyvilágnak, milyen kritikus állapotok uralkodnak a University College Hospital intenzív osztályán. A kórház a műtét után lévő betegek felügyeletére szolgál, azonban most az élet-halál harcot vívó koronavírus-fertőzötteket kezelik az intenzív részlegükön – írja az Infostart.

Az egyik orvos azt állítja, hogy ennél sokkal durvább állapotokra készülnek, mivel a jelenlegi helyzet még el sem érte a csúcsot. A szakember még sosem tapasztalt ekkora terhelést a két évtizedes orvosi pályája során.

A felvételekről nem látni, hogy milyen betegek fekszenek az intenzíven, de az egyik orvos szerint közel sem csak az idősebbeket kell kezelniük, mivel a fiatalok közül is vannak betegek bőven. A többség 40 és 80 év közötti, azonban több, teljesen egészséges fiatal is sürgős ellátásra szorul.

A betegeknek súlyos tüdőgyulladásuk van, legtöbbjüket elaltatják és lelegeztetőgépre kötik, akár két hétig. A pácienseket a hasukra fordítják, hogy így könnyebben jusson a levegő a tüdejükbe. Az orvos elmondása szerint folyamatos háborúban állnak, a csatákat pedig nem mindig nyerik meg.

A videó nem titkolt célja az volt, hogy ezzel is felhívják az egészséges emberek figyelmét az óvintézkedések kiemelt fontosságára és betartására.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.