Az átláthatóság érdekében valamennyi adományt egy nyilvános Google-oldalon lehet követni.

Egymilliárd dollárt (mintegy 330 milliárd forintot) adományoz a koronavírus-járvány elleni harcra Jack Dorsey, a Twitter alapítója és elnök-vezérigazgatója.

Az amerikai Forbes magazin úgy számolt: eddig ez a legnagyobb összegű felajánlás, amelyet egyetlen magánszemély tett a betegség leküzdésére.

Egymilliárd dollárt ad a Twitter alapítója a járvány elleni harcra

Dorsey kiemelte, hogy a járvány elmúltával az összegből segítené az egyetemes alapjövedelem biztosítását, a nők egészségi állapotát akarja javítani, valamint oktatási célkitűzéseket kíván támogatni.

Dorsey közölte azt is, hogy az átláthatóság érdekében valamennyi adományt egy nyilvános Google-oldalon lehet követni. A honlap listájából kiderül, hogy az új típusú koronavírus elleni küzdelemre eddig Laurene Powell Jobs (Steve Jobs özvegye) és Leonardo DiCaprio tett nagy összegű felajánlást.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Talán a közpénzen felhizlalt oligarchák is beszállhatnának a koronavírus-járvány elleni védekezésbe. Úgy gondolom, kevés olyan nem fidesz-fanatikus állampolgár van, aki nem ért egyet ezzel a felvetéssel, hiszen amennyi közpénzt ezek „átváltottak” magánvagyonná, az nem mindennapi az ország történelmében sem. Mészáros, Tiborcz, de akár a Rogán família is milliárdokkal lett gazdagabb csak azért, mert tűzközelben volt. Ezt csak az nem tudja, akit egyébként sem érdekel, mit csinálnak a kormánypárti potentátok. A „törvényesen” rabolt pénzre vigyázni kell, azt úgy kell megvédeni, mint a magyar gazdasági csodát, a déli határkerítést vagy a rezsicsökkentést. A kérdésem már csak annyi lenne, hogy hány milliárdot zsebelt be Mészáros az adófizetők pénzéből? Mert ha mondjuk egy tolvaj visszajuttatja a lopott szajré 1 százalékát az eredeti tulajdonosának, jobb helyeken nem szokás hősként ünnepelni. Mészárosnak 1 milliárd forint olyan, mint egy halandónak 1000 forint, azzal a különbséggel, hogy utóbbiért meg kell dolgozni. Mészárosra lényegében borítja a hatalom a pénzt, ezért még ha akarna sem kellene ezért ténylegesen megdolgoznia. A pénz akkor is kiszámíthatóan érkezik, ha Mészáros épp az Adrián jachtozik. Ehhez képest köszönetet kellene mondani ezért a visszajuttatott pénzért? Meg a büdös francot azt.
namihami
Még az összeg nagyságrendjétől eltekintve is, de hasonló jellegű dolgoktól a mi milliárdosaink tekintetében nem kell tartani. A hirtelen és némileg megugró Mészáros/inkább Orbán vagyon nem fog számottevően apadni egy hasonló akció okából. És a többieké sem
namihami
@3dwhite: Legyen/bár lenne igazad.
De, az eddigi tapasztalatok alapján, komoly kételyeim vannak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.