A szombaton ismertetett legújabb statisztika szerint Nagy-Britanniában eddig 9875-en haltak meg az új típusú koronavírus okozta betegségben. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 24 órában 917 halálesetről érkezett bejelentés a hatóságokhoz.

A halálos áldozatok napi száma mindazonáltal csökkent: az egy nappal korábbi tájékoztatásban 980 haláleset szerepelt.

Ez volt a legmagasabb napi halálozási statisztika a nagy-britanniai adatok rendszeres közlésének kezdete óta, és meghaladta a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19 járvány két kontinentális góca, Olaszország és Spanyolország által jelentett eddigi legmagasabb egynapi halálozási számot.

Ismét több mint 900 halálos áldozatot regisztráltak a briteknél

Nagy-Britanniában szombatig 269 598 embert vetettek alá koronavírus-szűrésnek és közülük 78 991-ről állapították meg, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

Számos esetben ugyanazt a pácienst többször is kivizsgálták – főleg azokat, akik az állami egészségügyi szolgálat (NHS) tagjaiként közvetlenül részt vesznek a koronavírus-fertőzöttek kezelésében –, így az eddig elvégzett szűrések teljes száma megközelíti a 335 ezret.

Hivatalos adatok szerint az NHS dolgozói közül 19-en haltak meg a koronavírus okozta betegségben a járvány kitörése óta.

A brit orvosi kamara szombaton a kormányt élesen bíráló nyilatkozatot tett közzé, amely szerint az egészségügyi dolgozók továbbra sem jutnak hozzá megfelelő számú személyi védőfelszereléshez, és az életüket kockáztatják, amikor koronavírus-fertőzött betegeket kezelnek.

A betegséget elkapta Boris Johnson miniszterelnök is, aki a héten három napot a londoni St. Thomas kórház intenzív osztályán töltött.

Az 55 éves Johnson azonban már nem szorul intenzív kezelésre, csütörtökön átvitték egy normál kórterembe. A Downing Street szombat délutáni tájékoztatása szerint felépülése "rendkívül jó ütemben halad", a kormányfő filmeket – főleg vígjátékokat – néz és sudoku-feladványokat old meg, emellett rendszeres tájékoztatást kap várandós élettársának állapotáról.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsopiale
Előre jelezték, hogy fel fog menni kb 66 ezerig a briteknél a történet... megint csak azt írhatom, hogy a sok feka, meg mindenféle színes igénytelen parazita, akik ellepték az országot, mert hagyták, akik miatt van ez... (ahogy USA-ban is)... de majd utólag meglátjuk, ha közzé mernek tenni ilyen kimutatást...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.