Bernie Sanders vermonti szenátor támogatásáról biztosította Joe Bident, az Obama-kormányzat egykori alelnökét, aki a demokraták elnökjelöltségéért folytatott versenyben korábban a vetélytársa volt és jelenleg a párt várható elnökjelöltje.

A videóüzenetben Sanders közölte:

Trumpból egy ciklusban szolgáló elnököt kell csinálnunk és szükségünk van rád a Fehér Házban.

Ehhez szükség van arra, hogy nemcsak az ő hívei, hanem mindenki Bident támogassa az Egyesült Államokban – mondta, hozzátéve, hogy

minden tőle telhetőt megtesz Biden elnökké választásáért.

Az önmagát demokratikus szocialistának valló 78 éves Sanders a múlt héten jelentette be, hogy kiszáll a demokraták elnökjelöltségéért folytatott küzdelemből. Ezzel megnyitotta az utat ahhoz, hogy a párt nyáron tartandó elnökjelölt-állító konvencióján a párt a 77 éves Joe Bident válassza meg elnökjelöltjének.

Sanders Bidennek: „szükségünk van rád a Fehér Házban”

A vermonti politikus – aki egyébként nem a Demokrata Párt tagja, hanem független szenátor – 2016-ban is indult a demokraták elnökjelöltségéért, de vetélytársát, Hillary Clintont végül csak a Philadelphiában tartott elnökjelölt-állító konvenció előtt biztosította a támogatásáról. Négy évvel ezelőtt Clinton volt a párt elnökjelöltje.

Biden azonnal reagált a bejelentésre. Köszönetet mondva Sandersnek, úgy fogalmazott:

a támogatásod nagyszerű, sokat jelent a számomra.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.