Kuangcsou egyik mekis étterméből egy időre kitiltották a fekete bőrszínű embereket, miután elterjedt, hogy ők terjesztik a koronavírust – írta meg kedden a 444 a BBC beszámolója alapján.

A több mint 13 millió fős városban a sajtóbeszámolók szerint kifejezetten feszült a hangulat a helyiek, illetve az afrikai vendégmunkások között:

a múlt héten több száz fekete bőrszínű embert lakoltattak ki otthonaikból, illetve szállókból, mert terjedni kezdett, hogy a feketék között terjed éppen a koronavírus.

Elnézést kért a McDonald's kínai kirendeltsége

A kitiltó üzenetet megfogalmazó feliratról egy videó kezdett el terjedni a kínai közösségi felületeken, a McDonald's ezután közölte, hogy ahogy tudomásukra jutott az eset, átmenetileg bezárták az éttermet.

A tartományi kormány szerint a kínaiak és az afrikaiak jó barátok és testvérek, a Mcdonald's szerint pedig a fekete emberek kitiltása egyáltalán nem képviseli a vállalat által képviselt értékeket.

Forrás: 444, BBC

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A kínai ""orbánok"" bizonyítanak. Ott is megalakult a Fidesz helyi szervezete.
jesz
az ugye megvan, hogy itt kínaiakat vertek meg a vírus "feltalálása" és terjesztése miatt...sőt, kinai étkezdébe be sem mentek...a kínaiak hiába mondták, hogy évek óta nem voltak otthon, nem volt kínából jött rokonuk...kínai vagy, takarodj! Mindez itt Bp-en.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.