Szabó Melinda tíz éve ápolónőként dolgozik, most éppen a lille-i kórházban, ahol koronavírusos betegeket is ellátnak.

Szabó Melinda magyar válogatott kézilabda-játékos volt a kilencvenes években, majd Franciaországban ment férjhez, és bemutatkozott a francia válogatotban is, sőt 2003-ban, éppen a magyarokat legyőzve a döntőben, világbajnok lett. Játszott a 2004-es olimpián is, majd befejezte aktív pályafutását.

Később ápolónőként dolgozott a Franciaországhoz tartozó Réunion szigetén tíz éven át az intenzív gyerekosztályon. Tavaly a lille-i kórházban kapott munkát, szintén a gyermekosztályon, de most ott is koronavírusos betegeket kezelnek.

A világbajnok magyar ápolónő a Franciaországban küzd a koronavírus ellen

„Április elején minden a feje tetejére állt, felkészültünk arra, hogy nemcsak gyerekeket, hanem felnőtteket is fogadunk az osztályunkon. Előkészítettük a koronavírussal fertőzött felnőtteknek is a helyeket. Nem mondom, hogy soha nem sírtunk, miközben gyerekeket ápoltunk és mentettünk meg.

Most egészen más jellegű a kihívás, keménynek kell lenni most is. A sportmúlt abban lehet segítségemre, hogy a meccsek miatt nagy nyomás alatt voltunk, ahogy most is. Sok erőt kívánok a hazai egészségügyben dolgozóknak" – mondta az Indexnek.

Cikk- és címlapkép: index.hu

(index.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.