A chilei kormány a világon elsőként bevezeti a szakértők által erősen megkérdőjelezett koronavírus-immunitási igazolásokat azok számára, akik felépültek a fertőzésből, írja a BBC-re hivatkozva a 24.hu.

Chilében megvalósítanak egy kockázatos ötletet

Paula Daza, az ország helyettes egészségügyi minisztere vasárnapi tájékoztatóján közölte, a dokumentumokat annak érdekében állítják majd ki, hogy a gyógyultak újra munkába tudjanak menni.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyébként épp a minap figyelmeztetett, nincs rá bizonyíték, hogy aki egyszer elkapta a koronavírust, az immunissá válna és ne betegedhetne meg még egyszer.

Hozzátették azt is, hogy az immunitási igazolványok felpörgethetik a vírus terjedését. Azzal érveltek, hogy az ehhez hasonló intézkedések többet árthatnak, mint használhatnak, mert az emberek figyelmen kívül hagyhatják az ajánlásokat.

Chilét ez különösebben nem hatotta meg. Mint Paula Daza fogalmazott: "azt már biztosan tudjuk, hogy ha valaki egyszer koronavírussal fertőződött, akkor kevés az esélye, hogy újra megbetegedik."

(24.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.