A hétvégén Voronyezs megyében kiesett a kórház ablakán a Covid-19 ellen kezelt Alekszandr Sulepov orvos.

Rejtély: már a harmadik tiltakozó orvos "esett ki" a kórház ablakán Oroszországban
Fotó: Pixabay

Médiajelentések szerint a válságos állapotban lévő, koponyatörést szenvedett 37 éves doktor

korábban tárasaival együtt videofelvételen tiltakozott az ellen, hogy megfelelő felszerelés híján kényszerült dolgozni egy járványkórházban.

Ő a harmadik orvos, akit az elmúlt hetek alatt ilyen baleset ért Oroszországban.

Oroszországban az elmúlt nap során újabb 10 581-gyel 145 268-re nőtt az igazolt Covid-19-fertőzések száma a hétfőn közzétett hivatalos adatok szerint.

A napi növekmény, amely ezúttal 7,9 százalék volt, a második egymást követő napon haladta meg a 10 ezret. Az újonnan kimutatott fertőzöttek 50,6 százaléka tünetmentes.

A halálesetek száma 76-tal 1356-ra, a gyógyulásoké pedig 1456-tal 18 095-re emelkedett.

A fertőzéses esetek száma továbbra is a fővárosban, Moszkva megyében és Szentpéterváron a legmagasabb. Moszkvában a fertőzések száma 5795-tel 74 401-re, a halottaké 35-tel 764-re, a gyógyultaké pedig 544-gyel 7573-re nőtt.

Az orosz védelmi tárca vasárnap este közölte, hogy a fegyveres erőknél 3023 fertőzést mutattak ki. Közülük 332-en polgári alkalmazottak.

Az országban eddig csaknem 4,3 millió, az elmúlt egy nap alatt pedig 183 ezer tesztet végeztek el.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter egy tévéinterjúban közölte, hogy a Covid-19 miatt bevezetett korlátozó intézkedések egy része egészen a vakcina vagy a hatékony gyógyszer kidolgozásáig érvényben marad. Nem zárta ki, hogy a lakossági immunitás megszerzése nélkül a járványnak egy második hulláma is jöhet.

Az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium vasárnap este pontosítást adott ki, amely szerint a kormány a maszkok és a védőruházat exportjára vonatkozó tilalmat kizárólag az Eurázsiai Gazdasági Unió esetében oldotta fel. A kiviteli stop, amely a maszkok és a védőruházat mellett a kötszerekre, a lélegeztetőgépekre, a fertőtlenítőkre és néhány más eszközre vonatkozik, június 1-jén jár le.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Így működnek a modernkori neodiktatúrák. Orbán meg már lassan nyiltan irtja a magyarokat.
SystemError
@peterkelemen: "neodiktatúrák" Szépen jellemzi mindazt, amiről szó van. Ez egy fontos megnevezés és jelentés a jövőnkre nézve!
Szerencsére mindig minden addig "neo", amíg át nem látják, fel nem ismerik a hétköznapi emberek is...:) Most mindenki neten csüng. Szerintem aki soha nem netezett annál hetek alatt változott az információáramlás. Ez nagyon sok ember lehet..:) Nem erre a fogyasztói társadalomra építették ezt a náci "gépezetet" eddig! Látszik, hogy minden "műszerük" csődöt mond..fals adatokat monitoroznak szerintem. Ez a döntéseiken is látszik, mert erre oda szoktak figyelni, ha a pillanatnak hazudjanak. Keresik a kiutat, de a kocka már el van vetve, mivel a fidesz soha nem a racionális magyarázatok pártja volt. Ezért félek tőle, hogy túl sokáig mennek majd el a kieső csontvázaik védése miatt! Sejtjük páran, hogy már meddig mentek el valószínűleg már régebben is...:(
Populizmust és a Viktorba vetett szent hitet adták el évtizedekig. Ez viszont most mind eltört az emberekben...csak még nem tudatosult Nekem ne mondja senki, hogy fideszesként csak abból tájékozódott és azt hitt el, amit mondtak..:) Ott van ez a tudatalattiban már...( Az emberek most nem egy szakembert kérnek számon egy rossz döntés utánl, hanem egy "hit"-ben csalódtak. Viszont innentől bukni fog minden önigazolt lopás, amit az emberek eddig "elhittek" stb. Gyorsan fog ez rájuk dőlni egy ponton túl... Nem vagyunk már ettől messze!
Jozefina
Diktátoroknál ez így van rendjén!!?? Hogy meddig az a népen múlik!!!??
balos
@SystemError: Hát ne legyen igazam,de ez a vak hit sok országot döntőtt romba és mi magyarok híresek vagyunk a "nem tanulásból"!Mikor ez ez a fing "kikergette a muszkát",akkor kellett volna ráhúzni a kényszer zubbonyt!Mostanra ami rossz létezik,azt mind felszínre hozta a támogatóiból!Nem lesz egyszerű kitakarítani az "istállót"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.