A mai nemzedék a halál ellen az életért harcoló veteránok összetartásához és állhatatosságához fog igazodni – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton, a nácizmus felett aratott győzelem 75. évfordulója alkalmából elmondott beszédében.

"Bennünket a közös emlékezet és a közös remények, a közös céljaink, a jelenért és a jövőért való felelősségünk egyesítenek. Tudjuk és szilárdan hisszük, hogy legyőzhetetlenek vagyunk, amikor együtt vagyunk"

- mondta.

Putyin szerint a győztesek nemzedéke "megmentette a hazát, a következő nemzedékek életét, felszabadította Európát, megvédte a békét, helyreállította a városokat és a falvakat, és grandiózus vívmányokat valósított meg".

Hangoztatta, hogy a világot a szovjet katona védte és óvta meg.

Putyin: "tudjuk és szilárdan hisszük, hogy legyőzhetetlenek vagyunk"

A moszkvai Vörös téren és Oroszország más nagyvárosaiban idén a Covid-19 terjedése miatt elmaradt a katonai díszszemle, valamint a veteránok és a hátország dolgozóinak arcképével hagyományosan megrendezett Halhatatlan Ezred-felvonulás.

A főváros egén ezúttal, a borús idő dacára 75 helikopter és repülőgép tartott légi parádét. Az orosz légerő 47 más városban is bemutatót tartott, 660 harci gép mozgósításával.

Putyin ünnepi beszédében ígéretet tett rá, hogy amikor a járványhelyzet ezt megengedi, mind a katonai parádét, mind a leszármazottak emlékmenetét méltó módon meg fogják rendezni.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyütt Mönt
Putyin elfeledkezett az 1905-ös vereségről, melyet Japán mért rá, de sebaj. Erősíteni kell a hazafias szellemet.
Sámannus
Bakker csak a korona virtust még ágyúval is lőheted főgeczi.
namihami
Egy Putyinhoz kisértetiesen hasonló szovjet hazafinak (Sztálin Józsi) sokat köszönhet a világ. De akkor világháború volt és őket támadták meg.
Ma pusztán a ""szlávgőg"" dolgozik ebben a fióksztálinban és nehogy a végén ő legyen az újhitlere a világnak. És a mentalitása és felfogása, a nagyszláv-érzés roppantul közelíta nagymémet elképzelésekhez. Remélem, nem az a véleménye, hogy túl rég óta van béke a Földön. A fegyvergyárosok (köztük az oroszok is) termékeinek túltermeléséről és értékesítéséről pedig jobb lenne, ha lemondanának----mindkét (három, sok) oldalon.
libellle
Ja ja, miert nincs erröl sziklaszilárdan meggyözödve amikor olyanok köze megy akik esetleg ferözöttek. Akkor öt vedöruhát negy keztyüt és szávbédöket orrvedöket és hatalmas szemüveget és zacskót is huz a fejére. De bizonyára elfelejtette a kis 130 cm-es putinka, hogy nem egyedül a ruskik nyerték meg a második világháborut .
jesz
Ma mondta egy történész, hogy a szovjet hadsereg(szovjet nép)nem csak a háborúban vesztett több millió embert, hanem sztálin gonoszságából eredően a háború előtt, és a háború után is milliók haltak meg mindenféle munkatáborban, börtönben. sztalin elhitte a főtanácsadójának, hogy mindenki veszélyes, aki él és mozog a közelében...több évtizedes ámokfutását milliók szenvedése, halála eredményezte. Nem tudni ki félt jobban, sztalin, vagy az orosz nép. Arról már nem is beszélve, hogy több millió szovjet ember hal éhen...

Az már csak hab a tortán, hogy a háború után sztalin ragaszkododott a keleteurópai népek leigázásához, az országok bekebelézéséhez.

Az eredményt tudjuk.
Borsodi
Orbán is legyőzhetetlennek hiszi magát,és a világ ura szeretne lenni.

www.youtube.com/watch?v=p0MW9k-0aXU
Zsopiale
Nah, akkor most már mi meg nem csak hisszük, hanem tudjuk, te szánalmas vén önbuzi posztbolsi barom, hogy olyan ostoba vagy mint egy frissen szart varacskosdisznó segge... mivel ha valamit TUDSZ, akkor azt már nem kell hinni te szerencsétlen... nincs olyan hogy valamit tudok és hiszek... ennyit nem tud ez a szánalmas hatalombitorló diktátor barom, méltó párja szarbángecinek...
Sámannus
@ómió: Most tudatták, hogy Tyupin pajtás egészségügyi minisztere vírusos lett. Mija fene! Csak nem őt is beoltották valami placebóval?MMMMMMÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚHHHAAAAHHHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!Csattog a farkam a röhögéstől

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.