A Cardiffi, Nottinghami, Coloradói, Ottawai, Barcelonai és Cambridge-i Egyetem kutatói szerint érdemes lenne alaposabban megvizsgálni, hogy a szájvíz képes-e megsérteni az új koronavírus lipidburkát, és ezzel inaktiválni magát a vírust – írja a Sky Newsra hivatkozva az index.hu.

A szájvíz elpusztítja a koronavírus védőburkát?

Korábbi kutatások már kimutatták, hogy a kis mennyiségben etanolt, povidon-jódot vagy cetilpiridinium-kloridot tartalmazó szájvizek keveredhetnek a vírusokat védő, zsírsejtekből álló burokkal. Az eredményeket áttekintő mostani kutatás arra jutott, hogy több létező, illetve esetleges új összetételű szájvizek a koronavírus esetében is hatásosak lehetnek.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsopiale
A szájvizek lényege a mentol úgy tudom, tehát akkor a mentolos rágók is tudják ezt... nemde?
CsipkeRózsa
@Zsopiale: A mentol egy gyógynövény, jó hatással van a fogínyre, de inkább ízesítésre használják a szájvíznél.
A fertőtlenítés, a baktérium mentesítést fertőtlenítő anyag biztosítja benne.
Csizmás Kond
...és akkor miért nem vizsgálják meg ?
simmering73
Borítékolom, hogy szájvízhiány lesz a boltokban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.