Lemodellezték, hogy tud megfertőzni egy teljes éttermet a vírus.

Döbbenetes felvétel mutatja be, milyen gyorsan terjed a koronavírus egy zsúfolt étteremben – videó

Látványos videó készült egy japán étteremben. A képsorokon jól látható, miként terjed egyetlen fertőzött emberről a többiekre a COVID-19.

Mint ismert, a világ számos országában lazítanak a koronavírus-járvány miatti szabályozásokon, aminek része az is, hogy az emberek szabadabban járhatnak például étterembe is. Japánban nemrég egy olyan felvétel készült, amelyben egy első szempillantásra észrevehetetlen, de később a sötétségben ragyogóan észlelhető fehér jelek tűnnek fel: a COVID-19 terjedését modellezik.

Az étterembe betérő fertőzött vendég kezén, ujjain fehér jel mutatja a vírust. A hordozó személy kezéről az önkiszolgáló étteremben percek alatt szétterjedt a vírus a többi vendég kezére, fémtálcájára, majd hajára és ruházatára is. Japánban – jelenti a CNN – igencsak jelentős teret, figyelmet kapott ez az összeállítás, érdemes tanulmányozni.

Forrás: Bors

Kép: Pixabay

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: Te úgy képzeled hogy a további évtizedekben karanténban éljünk??? és a budapesti 65+-nak nem kell részt venni a dzsemborin... sőt emlékezz ,márciusban mondtam hogy a veszélyeztetetteket kell kiemelten védeni...ha kell akkor valóban karanténnal...de mindegy...nem tudsz mit tenni,általában a világon mindig,mindenhol az idős ,beteg emberek vannak kitéve a veszélynek...vagy hermetikusan elszigeteled őket.../ami nem túl emberi/ vagy tudomásul veszed hogy ez van!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: A megoldást kérdeztem.

Mit kell tenni?
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: "a veszélyeztetetteket kell kiemelten védeni...ha kell akkor valóban karanténnal.."
kereső
@Pálinkás Pál: 15:40 Nem nekem irtad, de én kérdezek ki fogja őket ellátni? Család? Önkormányzat?- aki, ha megszakjad se tud biztositani erre sem embert, sem anyagi forrást- amikor a kormány még a szabad bevételüket is elvonja. Szociális munkás nincs. Akkor ki???Vigyen magával egy lepedőt az ágyába, és takarózzon be vele. Azután már nem okoznak további gondot, esetleg a temetést kell központilag megszervezni.
Pálinkás Pál
@kereső: Ti azt kérdeztétek,mi lenne a megoldás...én meg mondtam... ,nem az én hibám... hogy ezt nem lehet kivitelezni jelenleg...ha jobban utánanézel, egy vírusos fertőzésnek egyetlen ellenszere a hermetikus karantén, a többi csak parasztvakítás...érted ,HERMETIKUS...nem az amit mostanában a világon hívnak!!!
Peller Anikó
@kereső: Amennyiben enni akarnak akkor megnézhetik a tévében milyen az. Ha sikerült felhalmozni javakat még mozgásképes korukban akkor íme egy menü recept:

Reggelire Lócitromos tea, kenyérhéja, tengeri maszat.
Tizórai Saslik (esetleg csirkelik), Narancshéj, vitamin kútviz, kakaós meztelencsiga.
Ebéd Csirkecsőrleves, vékony spárga, frissen fogott fogas, őz lábgomba, apróra rágott villanykörte.
Uzsonna Objektiv lencse nagyszemen árpával, két szelet ostya, Kaka kóla.
Vacsora Macskakörömpörkölt, tehénlepény Sarokház mellett, Bepsi Cola vc Kagylóval.
Éjjel Fogyókúrás fiatalabbaknak. Kicsit később: Rák, meg hal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.