Az elmúlt két hétben a jelek szerint nagyobb előrelépés történt az európai integráció mélyítésének rögös útján, mint előtte évek alatt, hiszen a német alkotmánybíróság május 5-i példátlan döntése után múlt kedden Európa történelmi jelentőségű megsegítéséről állapodott meg a német CDU/CSU pártszövetség. Ebből pedig mostanra eljutottunk odáig, hogy az évekig tartó ellenkezést feladva hajlandó Németország a közös uniós adósságkibocsátásra a koronavírus miatti helyreállítási alapnál. Mindez több szálon keresztül a magyar kormány gazdaság(politika)i stratégiájára is jelentősen kihat. Éppen ezekről a kérdésekről egyeztetett ma Orbán Viktor magyar, illetve a többi visegrádi kormányfő Angela Merkel német kancellárral.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a helyreállítási alappal is rosszul járhatunk anyagilag, de áttételesen, az uniós környezetünk stabilizálódásával akár sokat is nyerhetünk

pontosítsunk: Orbánék rosszul járhatnak, míg az ország akár nyerhet is! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Merkel anyó megpróbálta elmagyarázni

azonban erősen kétséges, hogy értett-e belőle bármit is, és ha kapisgál is valamit belőle, érdekli-e

Konzultációt tartott a német kancellár-asszony a V4-eseknek „A koronavírus-világjárvány gazdasági hatásainak ellensúlyozása és az Európai Unió (EU) következő hétéves költségvetése ügyében kialakított” véleményéről, pontosabban a francia elnökkel kialakított álláspontjukról.
„a videokonferencia formájában tartott” megbeszélését „Angela Merkel kezdeményezte és a visegrádi országcsoport soros elnöki teendőit ellátó cseh kormány szervezte.”, amiről persze a derék matyar média úgy számolt be, hogy: Orbán tárgyalt Merkel -el, amibe a többieknek megengedte, hogy belekapcsolódjanak! =))
De van ennek a dolognak egy pikánsabb részlete is, hétfő este közzétették német-francia tervet, ami rengeteg területre kiterjed. Rögzíti, hogy „Németország és Franciaország egy 500 milliárd eurós (180 ezer milliárd forint) európai uniós alap felállítását javasolja a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására ”és hogy „HAJLANDÓAK VAGYUNK MEGSEGÍTENI A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY MIATT BAJBA JUTOTTAKAT, HA CSERÉBE FONTOS REFORMOKAT VÁLLALNAK ÉS EZZEL EGYÜTT A SZOROSABB INTEGRÁCIÓ, ILLETVE FAIR ADÓRENDSZEREK FELÉ MOZDULUNK EL KÖZÖSEN”!
A derék matyar média ezzel kapcsolatban is érdekesen fogalmazott: „rosszul járhatunk anyagilag, de akár sokat is nyerhetünk.”!
Ami persze csak úgy értelmes, hogy honnan nézzük: Orbánék sokat veszhetnek, de az ország akár nyerhet is! =))
RonaGyuri
a csúcs a vídeo-konferenciáról: orifo.hu: "Orbán Viktor a V4-kormányfőkkel és a német kancellárral egyeztetett"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.