106 ezer új koronavírus-fertőzöttet jelentettek világszerte az elmúlt 24 órában, a legtöbbet egyetlen nap alatt a járvány történetében – írja a 24.hu az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közleménye alapján.

Rekordot döntött a friss koronavírusos esetek száma
Fotó: Pixabay

Az orosz és az amerikai esetek magas száma mellett különösen sok új beteget jelentettek

Brazíliából, Peruból, Chiléből és Mexikóból, de Indiában, Bangladesben és Pakisztánban is magas az új esetek száma, és újra emelkedik a betegeké Iránban is.

Sok az új beteg Szaúd-Arábiában és Afrikában is.

Brazíliában ráadásul először haladta meg az ezret a koronavírus miatt egy nap alatt regisztrált elhunytak száma: a kedd estével zárult 24 órában 1179 haltak meg.

A hivatalosan közöltnél akár háromszor is magasabb lehet az új típusú koronavírus miatt elhunytak száma Mexikóvárosban. A szövetségi kormány 1332 halálesetet jelentett az új koronavírussal összefüggésben, de halotti bizonyítványokban orvosok 4577 alkalommal jegyezték fel a koronavírust a halál biztos vagy feltételezhető okaként.

A WHO legnagyobb aggodalma az, hogy az amerikai támogatás nagy részét eddig a fejlődő országok megsegítését célzó programokra költötték, a források elapadása miatt azonban más partnereket kell meggyőzniük, hogy továbbra is finanszírozni tudják azokat, akik a legsérülékenyebbek a világban.

(24.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
Nincs vége a járványnak, gecik!

Mindenesetre egy bebizonyosodott, hogy hamis az az összeesküvés elmélet, miszerint valami mindenek felett álló háttérhatalom meg akarná ritkítani az emberiséget, mert túl sokan vagyunk.
Miért?
Azért, mert amikor elszabadul valami, az őket is kinyírhatja - és félnek annyira a haláltól ezek a kis csírák, hogy ne szabadítsanak rá semmit kontrollálatlant a világra (a kontrollált is kétesélyes, amikor elszabadul a pokol)
Rockxy
Húsz százalékos pontosságú kínai teszttel még a banán is koronavírusos, de csak fosson továbbra is aki fosni akar.
youtu.be/lioI2b4slzY

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.