Legalább tíz ember fertőződött meg az új koronavírussal Németországban, miután egy étteremben tesztüzemet tartottak.

A Bild cikke alapján az Index azt írja, az Alsó-Szászország tartományban lévő Jheringsfehnben található „Öreg pajta” nevű étterem már legalább egy éve zárva volt felújítás miatt. Május 15-én tesztüzemet tartottak, és azokat hívták meg vendégként, akik támogatták a vendéglő renoválását.

A tulajdonos állítása szerint betartottak minden higiéniai és távolságtartási szabályt.

A hírek szerint május 16. és 20. között hivatalosan nem fogadott vendégeket az étterem, de a helyi járványügyi hatóságokhoz eljutottak olyan információk, hogy mégis zajlott valami az Öreg pajtában.

Az étteremben többen is voltak próbafőzésen és állásinterjún.

A lényeg, hogy mostanra legalább tíz ott tartózkodó ember koronavírustesztje lett pozitív, köztük a tulajdonosé is, a helyi járványügyi hatóságok pedig 70 embernél rendeltek el házi karantént. Közülük többnél megjelentek már a tünetek, így a fertőzöttek száma várhatóan emelkedni fog.

Forrás: Index

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Románia, Németország...ez az. Csak így tovább.
Az egyik még le se csengett, máris itt a következő hullám. A honi nagyeszűek most nyitnak. Vajon mire alapozva vélik, hogy minket kikerül?
Be fog sz@rni a vírus a Mi Istenünktől?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@namihami: Szóval számodra meglepő hogy az öreg ,beteg emberek belehalnak egy olyan fertőzésbe, ami az egészségesnek meg sem kottyan?? de képzeld a 2-300 ember, aki átlagosan napont meghal,is jórészt öreg ,beteg ember...,eltekintve a balesetesektől,stb...ez már csakígy van,mióta világ a világ...Most akkor szerinted,amíg a vírus velünk lesz ,addig senki sehová???
namihami
@Pálinkás Pál: Legalább is erősen korlátozva. Ugyanis az a 200-300 ""öregember"", az betegségben hal el. De aki vírusban hal meg, és van ilyen is közöttük, kortól függetlenül, az bizony valahol, valakitől összeszedi. És, ha a lehetőséget megpróbáljuk leszűkíteni, akkor a terjesztés lehetősége is csökken. És, ez már csak a betegségek (és erre az influenza a legjobb példa) jellemzője, hogy új hordozó híján elmúlnak. De ha újabb éttermek, strandok, bulihelyek nyílnak, akkor ott a frisshús. Akik aztán viszik tovább, többek között akár a saját család öregeinek, de vadidegeneknek is. Netán éppen ez lenne a cél?
És ez már csak így van...
Pálinkás Pál
@namihami: Értem...szóval szerinted ,ha ősszel jön az influenza szezon,akkor megint be kell zárkózni...sehová nem menni...mert több embert visz el évente itthon is ,mint a korona...eddig nem láttam hogy akármikor tiltakoztál volna,pedig évek óta írogatsz itt...ezt is el kell fogadnunk ,mint a flut...arra van vakcina ,mégis elveszi a magáét minden évben...és mégegy, ha a sajtó nem fújta volna fel ezt a dolgot az egész világon,észre sem vette volna senki...minden országban jóval kevesebb áldozattal járt ,mint a szokásos influenza járvány!!!
namihami
@Pálinkás Pál: A két betegség, sajnos, valóban külön is és most télen együtt is fogja szedni az áldozatait. Csakhogy az influenza egy kimondottan téli nyavalya, ellentétben ezzel. Ha csak a mostani cikk címét nézed, akkor láthatod, hogy a jó idő bejötte se akadály ennek. Ellentétben az influenzával. Tehát, nemhogy próbálnánk némileg fékezni, de még inkább ajtót nyitunk a nyavalyának. (lásd a cikk címe)
Az pedig, hogy észre se vették volna? Hát ezt próbáld az olaszoknak vagy a spanyoloknak mondogatni. Spanyolországban dolgozik egy baráti házaspárunk lánya és a férje. Itt is, ott is fosnak a spanyol vírusáldozatok száma láttán. Gondolom, hogy mindkét család abban hibázott, hogy túl sokat olvasta az újságokat vagy nézte a tévét.
Pálinkás Pál
@namihami: nos...teljesen felesleges itt vitatkozni,te félsz én nem...aki fél ,az vigyázzon magára...arról most nem is beszélek,hogy nem az utcán terjed a járvány...
ElizabethVU77
Idе кегeseк egy idegеt!
Készen áll a кísérlеtекге!
--
ki​​s​sia​​.cl​ub

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.