Bocsánatot kért Alexander van der Bellen osztrák államfő, miután a rendőrség rajtakapta, hogy feleségével, Doris Schmidauerrel egy kerthelyiségben tartózkodott a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások idején.

Van der Bellen és a felesége asztalán még mindig italok voltak, amikor a rendőrök röviddel éjfél után helyszíni ellenőrzés miatt bementek a Bécs belvárosában található étterembe. Ausztriában a bárok és éttermek jelenleg este 11-ig tarthatnak nyitva, ha ezt nem tartják be, a tulajdonosnak súlyos bírságot kell fizetnie.

A bírság akár a 30 ezer eurót (10 millió forint) is elérheti a járvánnyal kapcsolatos jogszabályok értelmében. Az étterem hivatalosan zárva volt, amikor a rendőrök beléptek. Van der Bellen megerősítette a Kronen Zeitung című bulvárlapnak a történteket, és bocsánatot kért, mondván, hogy beszélgetett, és nem figyelte az időt.

Valóban nagyon sajnálom. Hiba volt

- mondta a lapnak.

A rendőrség is megerősítette, hogy az államfőt egy étteremben látták.

Forrás: 444

Címlapkép: MTI/EPA/CHRISTIAN BRUNA

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Dzsudzsák is bocsánatot kért. Ja, mégsem.
Pálinkás Pál
Elképzelem ezt a szituációt orbánnal...másnap a rendőrök már a legjobb esetben is légiforgalmat irányítanának a metróalagútban!!!
ómió
"Haladóknak" megengedett! Csak a"Zorbánnak" lenne tilos! Efftársilag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.