Donald Trump már nem szed hidroxi-klorokint – ezt maga az amerikai elnök jelentette be egy jobboldali televíziónak adott hétvégi interjújában, amely hétfőn kapott országos nyilvánosságot.

Trump azt állítja, már nem szedi a malária elleni gyógyszert

Abbahagytam, épp most hagytam abba

- mondta Trump a Sinclair televíziónak, hozzáfűzve, hogy semmi baja nem lett a vitatott gyógyszertől.

Még itt vagyok

- tette hozzá.

Az amerikai elnök május 18-án mondta el a médiának, hogy pár héttel korábban hidroxi-klorokint kezdett szedni azért, hogy ha megfertőződne az új típusú koronavírussal, akkor enyhébb tünetekkel kelljen csak megbirkóznia.

Nancy Pelosi demokrata párti házelnök akkor a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva kiemelte: ő nem használna olyan szert, amelyet a tudósok nem javasolnak. Trumpnak is melegen ajánlotta, hogy hanyagolja ezt a gyógyszert.

Különösen a súlycsoportja, mondjuk úgy, a kövérsége és az életkora miatt

- fogalmazott a 80 éves házelnök a 73 éves elnökről.

A hidroxi-klorokint malária és egyes súlyos autoimmun betegségek – mint például a reumatoid artritisz vagy a lupusz – kezelésére adják. Noha az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) az esetleges súlyos mellékhatásai miatt nem tanácsolja az új típusú koronavírus okozta Covid-19 nevű betegség kezelésére, több amerikai kórházban használják, közismert színészeket és közéleti személyiségeket kezeltek az orvossággal.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) hétfőn jelentette be, hogy felfüggeszti a hidroxi-klorokin klinikai vizsgálatait.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Mi a francért szedné, amikor a maláriát egy egysejtű okozza...a covid pedig vírus...
szép új világ
Pedig szedhetné, nyugodtan, napi két marékkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.