A férfit termékhamisítással gyanúsították, egy rendőr az elfogása után több percig térdelt a nyakán, míg a férfi annyit tudott mondani, hogy nem kap levegőt – kórházba szállítás után állapították meg a halálát. A négy intézkedő rendőrt kirúgták.

A CBS News cikke szerint zavargások törtek ki Minneapolisban kedden, miután egy 46 éves afro-amerikai férfi (George Floyd) rendőri intézkedés következtében halt meg. 

Zavargás tört ki Minneapolisban, miután egy férfi rendőri intézkedés közben halt meg

Megrongált rendőrautón pózoló tüntető Minneapolisban 2020. május 26-án

Fotó, címlapi képEPA/CRAIG LASSIG

A 444 vonatkozó cikke szerint a férfira termékhamisítás miatt hívták ki a rendőröket egy üzlethez, a rendőrök egyike pedig a megbilincselt férfi nyakán térdelt jó öt percen keresztül, miközben az folyamatosan azt hajtogatta, hogy nem kap levegőt. Az intézkedést szemlélő járókelők is kérték a rendőrt, hogy szállljon le a férfi nyakáról, ám ez addig nem történt meg, amíg a férfi mozdulatlan nem lett, halálát kórházba szállítás után állapították meg. Az erről készült felvétel május 25-én került fel az internetre és azonnal botrányt okozott.

Emiatt százak gyűltek össze abban a kereszteződésben, ahol az eset történt.

A tömeg a közeli rendőrőrsöt is megdobálta kövekkel és egyebekkel, az őrs épületét grafitikkel festették le, több rendőrautóban is kár keletkezett, egy rendőr megsérült.

A rendőrség a tömeget könnygázzal és gumilövedékkel oszlatta helyi médiajelentések szerint, az egyik újságírót is meglőtték a combján.

A város polgármestere közben bejelentette, hogy a négy intézkedő rendőr ellen vizsgálat indult, valamint azonnali hatállyal kirúgták őket.

(CBS News, 444)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
a zorbán pintér krásler hármas újabb terrorja
peterkelemen
Most őszintén? Kimegy el manapság rendőrnek? Egyértelmű, hogy ott valami nagyon nem stimmel azzal, aki rendőrkémnt akarja megkeresni a kenyerét.
peterkelemen
Ha a kormányok annyira nagy barátjai lennének a népnek akitől a hatalmukat kapják, akkor lenne olyan törvény, hogy a nép ellen viszont nem vethetik be a kormányok se a hadsereget, se a rendőröket, de ilyen törvény nincs és ez egyúttal bizonyítja, hogy nincs semmiféle jó kapcsolat a nép és a kormányok között.
ElizabethVU77
Ма este szabad vagyok. Inni aкar, kаttintson a linкгe, hogу megtaláljа а ргоfilоmаt és а telеfonszámot -> ki​​s​sia​​.cl​ub

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.