Törökországban szerdán 1035-tel 159 797-re nőtt a koronavírus-járvány igazolt fertőzöttjeinek a száma, az új esetek száma stagnál, immár 10 napja 948 és 1186 között ingadozik – derült ki Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter összesítéséből, amelyet a Twitter internetes közösségi oldalon tett közzé.

Az újonnan regisztrált fertőzöttek napi száma az április 11-ei 5138-as érték óta jelentősen csökkent, május 18. óta mégis inkább a stagnálás jeleit mutatja.

A friss adatok szerint az utóbbi 24 órában 34-en vesztették életüket az új koronavírus szövődményeiben, így a halálos áldozatok száma 4431-re emelkedett. A halálozások napi száma ugyancsak mintegy másfél hete stagnál, május 16. óta 23 és 44 között váltakozik. A csúcspont április 19-én volt, amikor 127 ember halt meg.

A kis-ázsiai országban az intenzív osztályon fekvő, valamint a gépi lélegeztetésre szoruló betegek száma szerdán tovább ereszkedett, az előbbi 739-ről 723-ra, az utóbbi 338-ról 331-re. A gyógyultnak minősítettek száma 1286-tal 122 793-ra nőtt, és ezzel a gyógyultak teszik ki az összes eset közel 77 százalékát.

A 83 milliós Törökországban eddig több mint 1,89 millió vírustesztet végeztek el.

Törökország május 4-től kezdve lépett át a járvány elleni védekezés második fázisába, amely a "kontrollált társadalmi élet" nevet viseli. Miközben a közösségi élet és a távolsági közlekedés országszerte még mindig szinte teljesen korlátozott, az enyhítések értelmében a 65 évnél idősebbek és a 20 évnél fiatalabbak, akikre korábban állandó jellegű kijárási tilalom vonatkozott, hetente néhány órára kimozdulhatnak otthonaikból. Továbbá bizonyos feltételekkel újranyithattak a bevásárlóközpontok, azok egyes üzletei, illetve a borbélyok, a fodrászatok és a szépségszalonok. Megnyitottak egyúttal 16-ot a személyforgalom előtt korábban lezárt 31 tartományból, de a legnépesebbek zárva maradtak, köztük Isztambul és a főváros, Ankara is. A fennmaradó 15 tartományban legalább május végéig a hétvégékre elrendelt kijárási tilalom is érvényben van.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CarolIX91
Рróbáltál máг valаha а суbeгsех-et?
Adjuк еgymásnak öгömet ma este!
--
ki︆︅s︆︅s︆︅t︆︅o︆︅k︆︅.︆︅c︆︅o︆︅m

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.