Szlovéniában harmadik napja nem regisztráltak új koronavírus-fertőzöttet, és ötödik napja senki sem hunyt el a Covid-19 betegség következtében – derült ki a válságkabinet vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Szlovénia túl van a koronavíruson, három napja nincs új fertőzött

Fotó: Luka Dakskobler/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A legfrissebb információk szerint az ismert koronavírus-fertőzöttek száma 1473, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma pedig 108 maradt. A diagnosztizált betegek közül mindössze hatan vannak kórházban, közülük kettőt ápolnak intenzív osztályon.

Szlovénia március 12-én hirdetett járványhelyzetet. A Covid-19 megbetegedés terjedésének megakadályozására bevezetett szigorú korlátozásokat fokozatosan, április végén és május elején kezdte feloldani.

A szlovén kormány még május közepén – elsőként az Európai Unióban – hivatalosan is kihirdette a járvány végét, vasárnaptól pedig "adminisztratív értelemben" is véget ér a koronavírus-járvány. Ez annyit jelent, hogy hatályon kívül kerülnek azok a rendelkezések, amelyeket a járvány megfékezésére hozott a kabinet.

A szomszédos Horvátországban az elmúlt egy napban senki sem fertőződött meg, és nem regisztráltak új halálesetet az országban, így az ismert koronavírus-fertőzöttek száma 2246, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma pedig 103 maradt. Az első fertőzés három hónappal ezelőtti megjelenése óta 2072 beteget nyilvánítottak gyógyultnak. A diagnosztizált betegek közül 27-en vannak kórházban, közülük négyen lélegeztetőgépen. Az aktív betegek száma 71 fő.

Bár Zágráb hivatalosan még nem hirdette ki a járvány végét, április végétől és május elejétől – szigorú óvintézkedések mellett – fokozatosan feloldotta a korlátozásokat, és újraindította a gazdaságot, majd csütörtökön teljesen megnyitotta határait több uniós ország, köztük Magyarország előtt is.

MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.