Előválasztást tartottak kedden több amerikai tagállamban és a szövetségi fővárosban, Washingtonban a demokraták és a republikánusok egyaránt.

Az elnökjelölti előválasztások már csaknem formálisak, Donald Trump elnöknek ugyanis megvan a szükséges számú delegátusa ahhoz, hogy pártja elnökjelöltjévé válasszák. Joe Bidennek, a demokraták várható elnökjelöltjének ugyan még 425 kongresszusi küldött hiányzik a jelöltség biztosításához, de már nincs vetélytársa a pártban.

Trump győzelmet aratott az amerikai előválasztáson

Voksoltak kedden Dél-Dakotában, Indianában, Iowában, Marylandben, Montanában, Pennsylvaniában, Rhode Islandben és Új-Mexikóban, továbbá a szövetségi fővárosban Washingtonban. Mindegyik tagállamban Donald Trump és Joe Biden aratott győzelmet.

A képviselő-, és a szenátorjelöltek megválasztásánál is a papírforma érvényesült, bár voltak kivételek: sokakat meglepett, hogy az iowai republikánus képviselő, Steve King vereséget szenvedett republikánus kihívójától, vagyis az őszi választásokon nem ő, hanem Randy Feenstra lesz a párt képviselőjelöltje. Kinget rasszista kijelentései miatt páriaként kezelték a pártban és a szavazók táborában is.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy kép margójára

Igencsak magas labdát adott a Trump és Binden le is ütötte


(ichef.bbci.co.uk/live-experience/cps/624/cpsprodpb/vivo/live/images/2020/6/3/8d26f2cc-2bcc-4f73-a3b5-05084200d38f.jpg)

A fenti képen ábrázolt eseményt sikerült kimaxolnia, mármint az ellenfeleinek.
Ugyanis ahhoz, hogy „az elnök átsétáljon a Szent János templomba, fel kellett oszlatni a Fehér Ház előtt tüntető tömeget.”, amire úgy reagált „Mariann Edgar Budde, Washington episzkopális püspöke a bejelentés nélkül érkező elnök látogatásával: „«Fel vagyok háborodva. Nem akartam hinni a szememnek. Az elnök eljött Szent Jánoshoz, de nem imádkozott hozzá, még csak meg sem említette azt a mérhetetlen szenvedést, ami az országunkban történik»”
De az igazi poént a várható ellenfél vitte be:
„Barack Obama egykori alelnöke, a Demokrata Párt elnökjelöltje, Joe Biden a philadelphiai városházán mondott beszédet ” és ebben mondta: „The president held up the Bible at St. John's Church yesterday. I just wish he opened it every once in a while instead of just brandishing it, … If he opened it, he could have learned something”!
Maria26
getmeets.com - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
Donáld Tramp
@RonaGyuri: Biden, és az egész családja korrupt... De nektek ez nem számít, csak a szokásos... / Ukrajna /
bencemacska
@Donáld Tramp:
Téves lájk! (A "Válasz helyett nyomtam meg!)
És te meg "extra szűz vagy?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.