Jelenleg a minnesotai Oak Park Heights börtönben van a George Floyd megölésével gyanúsított, kirúgott rendőr, Derek Chauvin. A börtön különösen veszélyes fogvatartottaknak fenntartott maximális biztonsági fokozatú intézet.

A férfit néhány nappal ezelőtt szállították Oak Park Heights-be, ahol állandó megfigyelés alatt tartják, leginkább a biztonsága érdekében. Jelenleg a börtönben 396 ember tölti a büntetését, az intézmény által közzétett legfrissebb statisztika szerint.

A már elítélt 381 rab közül 297-en gyilkosság miatt, 141-en pedig erőszakos cselekedet miatt töltik büntetésüket. Az intézetben szexuális ragadozók is vannak, a kisebbséget azok teszik ki, akik nem erőszakos bűncselekmény miatt vannak elzárva.

A fogvatartottak közül 181-en fekete bőrűek, 153-an fehér bőrűek, ezenkívül pedig ázsiaiak, latinók és amerikai indiánok vannak fogva tartva. Chauvin tettét a legtöbben rasszizmussal magyarázzák, így bárhová kerül veszélyes lehet számára.

A minnesotai Oak Park Heights-ben amúgy sem meglepőek a az erőszakos összetűzések, a rabok gyakran rátámadnak az őrökre. Néhány évvel ezelőtt egy börtönőr bele is halt egy ilyen támadásba.

Egy német dokumentum film így mutatja be a börtönt:

(index.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.