Az első számú kérdés az, hogy kötelezettséget vállal-e Izrael az önálló palesztin állam megteremtésére. Ezt a nyugati hatalmak alapvető feltételnek tekintik, olyanynyira, hogy az EU külügyi biztosa, Benita Ferrero-Waldner jelezte: mindaddig nem fejlesztik tovább a kétoldalú kapcsolatokat, amíg a Netanjahu-kormány nem kötelezi el magát a két államon alapuló rendezés mellett. Netanjahu válasza – „ne szabjatok nekünk feltételeket” – nem volt túl biztató.

Forrás: vg.hu
Feltöltő: latorkuvasz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kava
Enyhén szólva hülyeség. Nem tudom mit mondott Netanjahu. De az Izraeli választópolgárok többsége a két állam megoldás híve.

Ennek akadálya hogy évek óta nincs megbízható Palesztin tárgyalófél !
nanena
Mi az, hogy megbízható tárgyalófél? Az arabok ugyanezt mondják az izraeli félről. Egyik sem bízik a másikban. Először meg kell hallgatni és mogpróbálni megérteni a másik felet. First understand, then to be understood.
kava
Itt konkrétumokról van szó.

A jelenlegi Palesztin vezetés nem bírja a Palesztin Hatóság lakosságának bizalmát.

Jelenleg de facto két palesztina van egyik Ciszjordániában a Fatah, másik Gázában a Hamasz vezetésével.

A nemzetközi közösség a Hamaszt nem ismeri el. A Fatah és a Hamasz kölcsönösen nem ismerik el egymást.

Akkor ki a tárgyalófél ?

Ki tudja garantálni az egyezmények betartását.

A legutóbbi fogolycserénél pl. a Palesztin fél csak egy apróságot felejtett el közölni, az általa átadott fogoly halott volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.