"Az anyanyelv, ez mindenkinek szíve joga, ettől megfosztani nem lehet soha, de soha"

Forrás: gulyas.blog.hu
Feltöltő: tsabeeka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gondolkodo
Az ember anyanyelve az, amelyiken álmodik.
Még a szigorú diktatúrákban sem jutott eszébe szt senkinek sem ellenőrizni, vagy hatalmi szóval megváltoztatni. Ha mégis, belőlük éltek/élnek az az elmekórtannal foglalkozók és az ideggyógyász terapeuták!
rodeokutya
@gondolkodo: nem kötekedés képpen de amikor külföldön éltem álmomban is németül beszéltem.De van hogy most is.Azért az anyanyelvem magyar.De a 2es számú anyósommal csak németül beszélek.(mivel ő nem beszél egy kukkot sem magyarul.)
gesa
Van egy mondat a dalban ami nagyon jól fejezi ki a mai helyzetet, kicsit durva, de igaz:belülről férgek rágják, kívülről farkasok. A "baj" forrása, hogy a magyarok, minden elcsatolt országrészt magukénak érzik még most is. Legalább is a többi ország így gondolja. Pedig nem a területet csak az ott élő magyarokat érezzük még mindég a magunkénak. Kutyakötelessége az anyaországnak segíteni anyagilag és lelkileg egyaránt, mert ahogy most állnak a dolgok rá is szorulnak. Ha ezt nem tennénk szent lenne a béke! De vajon a békesség érdekében megtehetjük e mindezt, vagy álljunk harcban mindenkivel és védjük, amit védeni becsületünk és kötelességünk. Slota nacionalista meglátása Szlovákiára nézve is veszélyes, mert a saját nemzet rosszul értelmezett szeretete kiengedheti a szellemet a palackból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.