Pintér Attila lett a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya – derült ki a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A 47 éves edző a Ferencvárossal, az előző idényben pedig a Győrrel nyert bajnoki címet. Megbízatása 2016-ig szól.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke elmondta, több szakemberrel felvették a kapcsolatot a kapitánykeresés során, s tíz fölötti volt a külföldiek száma. A külföldi kapitányok zöme azonban hosszabb időt kért az eredményességre, az elnök szerint ez érhető, mivel az ismerkedésre kell pár hónap. Az MLSZ viszont már az Eb-selejtezőkre olyan válogatottat szeretne, amely számára reális cél a kijutás.

Pintér elődje, Egervári Sándor több mint három év után október 11-én mondott le, miután a csapat 8-1-re kikapott Hollandiában világbajnoki selejtezőn. Egy mérkőzésen Csábi József dirigálta az együttest, amely csoportjában a harmadik helyen végzett, így lemaradt a jövő évi brazíliai vb-ről.

Pintér az ötvenedik szövetségi kapitánya a magyar válogatottnak.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@F_Viktor: Nem is abban, hanam a rossz focit követő, kivülállók bölcs mondásai okosságai hozzák egyesek számára a lét. Mint pölö: "többet kell futni", "azért szemmel látható a fejlődés", meg ilyen marhaságok!
coyote3
Pinyő:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
töky
Nekem már huszon éve az a véleményem, hogy ebből a magyar fociból kizárólag csak egy valami hiányzik. A MELÓ . Ameddig sikk lesz az esetleg sikerre éhes fiatalokat a kivénhedt pöcsöknek lekiscsikózni, " meg ne fuss már annyit annyit kisköcsög, mert lerúgom a szivedetezni " addig nem lesz itt semmi. Ha ezen a mentalitáson az edző tud változtatni és kinyomni a ( klub ) csapatából az ilyen hangadókat, akkor majd lehet kezdeni valamit válogatott szinten is. Addig értelmezetlen pénzkidobás (esetleg nagyon is tudatos pénzmosás) az, ami itt a futball címszó alatt megy. Lassan ebben is, mint sok minden másban Európa legaljára kerülünk.
tenger49
...,hogy haladunk a világbajnoki cím felé!!! ...közröhej.
Dr. Felipe
Végre az első helyes döntés az MLSZ részéről. Én már a 8:1 után is őt javasoltam elsőnek, a másik jelöltem Nyilasi Tibor volt.
Fiatal magyar edzőre kell bízni a nemzeti válogatottat és hagyni hosszútávon dolgozni. Pintér Attila alkalmas erre a feladatra és sok sikert kívánok neki. Megalkuvás nélkül dolgozzon és dolgoztassa meg a válogatott tagjait, ja és Dzsuzsákot felejtse el, csak 25 év alatti labdarúgókkal kezdje meg a munkát.
lajospapa
Értékén kellene már kezelni a focit! Ha profik, úgy, ha amatőrök úgy! A magyar foci ma hazai viszonylatban profin fizetett amatőr társaság mindenestől a segédszertárostól a miniszterelnökig. A foci is áru, mint az autó. A Mercedes és a Trabant mindkettő autó. Csak az értékében és árában van különbség. Nem szabad ugyanazt várni tőle és érte. És még egy. Sok országnak van jobb és rosszabb focija és jobban, vagy rosszabbul él nemzeti tragédia nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.