A német válogatott nyerte meg a brazíliai labdarúgó-világbajnokságot, miután a vasárnapi fináléban hosszabbításban 1-0-ra legyőzte az argentin csapatot.

A gól nélküli rendes játékidőt követően a mindent eldöntő találatot Mario Götze szerezte a 113. percben. Ez a találat a 171. volt a mostani tornán, ami beállította az 1998-as gólcsúcsot.

A Nationalelf története során 1954, 1974 és 1990 után negyedszer lett világbajnok, ezzel utolérte az örökranglista második helyén Olaszországot. A rekorder öt sikerével továbbra is Brazília.

A két gárda egyedülálló módon harmadszor találkozott a fináléban: 1986-ban 3-2-re a dél-amerikai, 1990-ben 1-0-ra az európai együttes győzött. A legutóbbi két vb-n már a negyeddöntőben összejött a német-argentin párharc, mindkétszer előbbi diadalával zárult.

Tizenhat góllal a vb-k történetének legeredményesebb játékosa, Miroslav Klose újabb rekordot állított fel, ugyanis 17. győztes vb-meccsén van túl, amivel megelőzte a brazil Cafút.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Gratulálok a győzelemhez !
"Ez jó mulatság, férfimunka volt"
(Vörösmarty)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@szandokan: 22:48 Gondolom :) Na, legalább a braziloknak is van egy kis "kárpótlás", hogy nem Argentína nyert.
szandokan
@JAJMÁR: Őszintén szólva Messi volt az egyetlen, akit igazán sajnáltam, a döntő elvesztése után még az aranyladbának sem tudott örülni. Nem volt titok, hogy az ő álma a VB trófea volt, hiszen Maradónának, meg a spanyol csapattársainak is volt már, ő is nagyon szerette volna ezt az érzést átélni, de valahogy nem játszott igazán sztárhoz illően most. Ez a mostani brazil csapat meg szerintem az eddigi leggyengébb volt a VB - k történetében.
JAJMÁR
@szandokan: 23:03 Messit én is nagyon bírom- a Barcát is - , sajnálom én is őt. Az előző vb-n sem villogott, arra gondoltam azért, mert nem a Barca stílusában játszik a csapat, és ő ahhoz szokott. Azért vannak sikerei rendesen :)
A németeknek örülök, megdolgoztak érte. Ti meg legalább láttatok élőben egy-két jó mérkőzést, bár a bronzmeccs sem volt az igazi. Azért szívesen ott lettem volna én is.
szandokan
@JAJMÁR: Azért nagyon fárasztó volt maga az út, a két kisebb gyerkőc nagyon elfáradt, de örök élmény marad nekik, abban biztos vagyok. Messi mögé kell egy Neymar is, ez az igazság.
szandokan
@JAJMÁR: Köszi, neked is! Lassan én is "eltávozom".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.