A magyar férfi vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a budapesti Európa-bajnokságon, miután a vasárnapi döntőben 12-7-re kikapott a címvédő szerb csapattól.

A szerbek már az első negyedben 3-1-es vezetésre tettek szert, kiválóan védekeztek és támadásban is hatékonyak voltak, majd a második felvonás is az ő három góljukkal indult, így Benedek Tibor együttese bő tíz perc játék után szinte lehetetlen helyzetbe került. Az ötgólos különbség maradt a szünetig, a harmadik negyed végén azonban a Varga testvérek, Dániel, majd Dénes csodálatos góljával három gólra zárkózott fel a magyar válogatott. A zárófelvonás első két percében a szerbek két emberelőnyt gólra váltottak, ezzel eldőlt a találkozó.

Nem sikerült, ezüstérmes a férfi vízilabda-válogatott

A magyar csapat legutóbb 2006-ban szerzett Európa-bajnoki ezüstérmet, akkor a belgrádi fináléban ugyancsak a szerbekkel szemben maradt alul.

A mai mérkőzést a helyszínen tekintette meg többek között Áder János köztársasági elnök, Tarlós István főpolgármester és Simicskó István államtitkár is. Orbán Viktor információink szerint nem volt jelen a döntőn.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.