A Debrecen a rendes játékidő hosszabbításában kapott góllal 3-1-es vereséget szenvedett a fehérorosz BATE Boriszov vendégeként a keddi visszavágón, így összesítésben 3-2-re alulmaradt a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában rendezett párharcban.

Nagy lendülettel kezdett a BATE Boriszov, a Debrecen pedig gyors ellentámadásokra rendezkedett be. A hazaiak több ígéretes akciót vezettek, gólt azonban nem tudtak szerezni, ugyanakkor a magyar csapat is veszélyes volt, amikor támadásba lendült.

A félidő derekához közeledve Seydi harcosan labdát szerzett, egyedül vezethette a labdát a kapusra, aki kivetődve "elgázolta" őt. A megítélt büntetőt Ibrahima Sidibe értékesítette, így a Debrecen nyeregbe került, mivel riválisának már három gólra volt szüksége a továbbjutáshoz.

BL-selejtező: a 94. percben kapott góllal esett ki a Loki

Ezt követően a hajdúságiak magabiztosan őrizték az eredményt, mígnem Selim Bouadla második rendkívül buta szabálytalanságára megkapta második sárga és az ezzel járó piros lapját, a Boriszov pedig egyből szépített is, így nyílttá vált a küzdelem.

A folytatásban a fehérorosz együttes szinte kapujához szegezte a Debrecent, amely a félpályán is alig lépett át. Bár sok veszélyes támadást vezettek a hazaiak és nagy nyomást helyeztek a vendégekre, igazán komoly helyzetük ezzel együtt jó darabig alig akadt, a félidő közepén azonban mégis megszerezték a vezetést.

Ez a találat "felébresztette" a magyar bajnokot, amely innentől kezdve már nem adta fel a támadások lehetőségét, igaz továbbra is a Boriszov irányította a játékot és támadott többet. Ekkor már harcosabban és jobban is védekezett a Debrecen, amely idegenben szerzett góljának köszönhetően még mindig jobban állt.

Az utolsó pillanatig volt esély rá, hogy a magyarok sikeresen kivédekezik a hátralévő időt, azonban a hosszabbításában Nenad Novakovic kapus rosszul jött ki egy beadásra, ezt kihasználva pedig megszerezte a továbbjutást érő gólt a BATE Boriszov.

A BATE Boriszov két éve ugyanebben a körben búcsúztatta a Debrecent, akkor 3-1-es összesítéssel.

A BL-búcsú azt jelenti, hogy a DVSC átkerül az Európa Liga selejtezőjébe. Ott az utolsó forduló sorsolását pénteken tartják Nyonban.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Rettegj Európa-liga! Jön a dVSC!!! Van stadion, lóvé, kÓSA! Minden van! Végetek van Európa! Keletről jönnek! 3 nap múlva. Napkeltekor! Dübörögjön a láb! Dobbanjanak a szívek! Butyi ne maradjon szárazon! uoáőaáwwőiu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.